Συνταγές
Σούπερ παστίτσιο – καλοψημένο και πεντανόστιμο!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελίνα Γεραρά– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε τα μακαρόνια κι όταν τα σουρωσω βάζουμε λίγο βουτυρο και τα ανακατεύω. Συνήθως βάζουμε 2 πακέτα πεννες ή σέλινο, αλλά σήμερα βαζουμε λαζανάκι.
1 συσκευασία λουκάνικο γαλοπούλας, 3 φέτες μπέικον στο μπλέντερ να γίνουν μικρα-μικρα κομματακια και στη σωτεζασωτεζα με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε ένα κρεμμυδι απ’το μπλέντερ.
Μια κονσέρβα μανιτάρια για μια ξερογκαζια να διαλυθούν κι αυτά, αλλά να μη γίνουν σκόνη, και μετά στη σωτεζα.
Προσθέτουμε τον κιμά (1 kg) και τσιγαριζουμε .
Στο μπλέντερ ένα καροτο, 2 κοκκινες πιπεριές τυπου Φλωρίνης, 2 ντοματες, λίγο πελτέ, φρέσκος δυοσμος, φρέσκο θυμαρι, φρέσκο δεντρολιβανο, 1 παγάκι από φρέσκο λεμονοχυμο να γίνουν μείγμαμείγμα κι όταν τσιγαριστεί ο κιμάς, τα ρίχνουμε μέχρι να σωθεί το ζουμί και μετά πάμε για τη μπεσαμελ.
Πάντα η δοσολογια είναι 1:1:1. Δηλαδή, όση ποσοτητα βουτυρο, ίδια ποσοτητα αλευρι και ίδια σε γάλα. πχ. 150 γρ βουτυρο, 150γρ αλευρι, 1,5 λίτρο γάλα.Κάνω τη μέθοδο του Άκη, που ρίχνεις λιγο-λιγο το γάλα να απορροφηθεί απ’την παστα βουτύρου κι αλευριου σε μέτρια ένταση, σε αντίθεση απ’αυτη που κάνουν οι μεγαλυτερες νοικοκυρες, που ρίχνουν μονοκοπανιά το γάλα σε δυνατή φωτιά και τρελλαινονται στο ανακάτεμα για να μη σβολιασει.
Όταν ρίξουμε όλο το γάλα κι έχουμε μια παχυρευστη κρέμα, ρίχνουμε λίγη σε δυο κροκους αυγών κι ανακατευουμε καλά, κι έπειτα τους ρίχνουμε στην κρέμα μου. Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και γαρυφαλλο και στο τέλος ρίχνουμε μπόλικο τυρί. Αυτή τη φορά βαζουμε Kerry gold. Δεν χρειάζεται αλάτι γιατί έχει μπόλικο το τυρί.
Φτιάχνουμε τις στρωσεις κι από πανω πασπαλιζω με εν σουρωτήρι μπόλικη γαλετα για να μη χρειάζεται σκεπασμα με αλουμινόχαρτο και να κάνει μια τραγανή κρουστά η μπεσαμέλ.
Αν θέλετε, ανακατευετε τυρί στα μακαρόνια. Επειδή έβαλα τα λουκάνικα και το μπέικον, είπα να μη βάλω επιπλέον τυρί.
Ψηνω στους 180 για μισή ώρα και αφαιρώ απ’τον φουρνο κανένα 10λεπτο πριν το κόψω. Κανονικα, θέλει κανένα μισάωρο, αλλά ποιος περιμενει για να κάνει το μακροβούτι
Η Συνταγή είναι από Ελίνα Γεραρά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.