Συνταγές
Ενδιαφέρουσα συνταγή για φαγητό πρόκληση! Σουηδικά κεφτεδάκια που η νοστιμιά τους είναι μοναδική!
Η Συνταγή είναι από Φωτεινή Δαρδαμάνη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια:
150 γρ κιμά μοσχαρίσιο
150 γρ κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι στο μουλτι
1 σκ. σκόρδο
1 αυγό
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη – μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φέτες ψωμί του τοστ πολυσπορο (μουλιασμένο)
Λίγο λαδακι
Για τη σάλτσα:
50 γρ βούτυρο
3 κσ αλεύρι
μισό λίτρο ζωμό βοδινό
100ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνω τα κεφτεδάκια και τηγανίζω.
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να λιώσει , ρίχνω το αλεύρι κ ανακατεύω με σύρμα.. ρίχνω σταδιακά τον ζωμό και στο τέλος την κρέμα γάλακτος , αλάτι και πιπέρι.
Βάζω μέσα τα κεφτεδάκια και αφήνω 5 λεπτά σε σβηστό μάτι
Συνοδεύεται τέλεια με πουρέ ή μακαρόνια!
Η Συνταγή είναι από Φωτεινή Δαρδαμάνη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κεφτεδάκια – Το καλύτερο φαγάκι λατρεμένο από όλους.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και ενα τεταρτο χοιρινό
μισό κιλό ψωμί μπαγιατικο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
δυόσμο ψιλοκομμενο
1 αυγό
λίγο ξύδι
κυμινο
αλάτι και πιπέρι
Εκτελεση:
Σε μπωλ βάζουμε τους δυο κιμάδες. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε. Τ αλευρώνουμε Ζεσταίνουμε το λαδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά .
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.