Connect with us

Συνταγές

Σοκολατένιος Μπακλαβάς με καρύδια

Published

on

chocolate baklava

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
1 κιλό φύλλο κρούστας [2 πακέτα]
1 φλ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα, ολόκληρα
2/3 φλ. τσαγιού [150ml] σπορέλαιο
Για τη γέμιση:
5 φλ. ψιλοκοπανισμένη καρυδόψιχα
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
1 1/2 φλ. τσαγιού κουβερτούρα τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 κ.σ. σούπας χυμός λεμονιού
1 μεγάλο κομμάτι φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την καρυδόψιχα, την καστανή ζάχαρη, την τριμμένη φρυγανιά, την τριμμένη κουβερτούρα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Για το μπακλαβά: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Με λίγο από το σπορέλαιο αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψί, με μέγεθος μικρότερο από το μέγεθος των φύλλων. Κρατάμε κατά μέρος 4 φύλλα κρούστας.

Στρώνουμε 4 από τα υπόλοιπα φύλλα στο λαδωμένο ταψί και τα πασπαλίζουμε καλά με γέμιση. Στη συνέχεια στρώνουμε τα υπόλοιπα και ανά δύο, τα πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με γέμιση. Στο τέλος, σκεπάζουμε με τα 4 φύλλα που έχουμε αφήσει κατά μέρος.

Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί και στριμώχνουμε καλά τις άκρες όσων βρίσκονται μέσα, στα εσωτερικά τοιχώματα. Κόβουμε μέχρι κάτω τον μπακλαβά σε καρεδάκια (ρόμβους) και στο κέντρο κάθε κομματιού καρφώνω από ένα ασπρισμένο αμύγδαλο. Καίμε καλά το σπορέλαιο και περιχύνουμε τον μπακλαβά, ρίχνοντας μία-μία κουταλιά το λάδι σε κάθε καρεδάκι.

Ψήνουμε το μπακλαβά στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το ταψί με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα. Βγάζουμε τον μπακλαβά από το φούρνο και τον αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και τα βράζουμε για 12 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Περιχύνουμε τον κρύο μπακλαβά με το καυτό σιρόπι, σουρωμένο, και τον σερβίρουμε όταν κρυώσει καλά.

Μια συνταγή της Ντ. Νικολάου

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Γλυκα18 λεπτά ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές2 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές4 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές5 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές20 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές22 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές24 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Exit mobile version