Συνταγές
Πολύ ωραία και εντυπωσιακή σοκολατένια τούρτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Laureta Cenkaj Hamataj– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά
5 κουτ.σούπας ζάχαρη(κοφτές)
5 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)
3 κουτ.σούπας κακάο(γεμάτες)
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
1κουτ.σουπας μπέικιν
4 κουταλιές.σουπας κονιάκ
Για το σιρόπι
1κούπες ζάχαρη
1 κουπες νερό
1 βανίλια
3 κ.σ κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνουμε και τη βανίλια.Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνουμε λίγο λιγο και το σπορέλαιο Και το κονιάκ
Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.Αδειάζουμε το μίγμα σε 3 ταψιά να είναι στρογγυλά με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10-12 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσουμε με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζουμε το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής τον 1000 γραμμάρια
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
300 γρ.κουβερτουρα λιωμένη και κρύα
3 κ.σ μερέντα
3 κ.σ. κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει σαντιγι,προσθέτουμε το ζαχαρουχο τη βανιλια και την σοκολάτα. βάζουμε τη Μερέντα και το κονιάκ.Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι σε 4 στρώσεις το έχουμε κάνει εγω τη τούρτα και τη βάζουμε 3 ώρες ψυγείο υγείο να παγώσει ψυγείο και είναι έτοιμη η τούρτα Σοκολατίνα
χρησιμοποιούμε και καπριτσ σοκολάτας για το στόλισμα
Η Συνταγή είναι από κ. Laureta Cenkaj Hamataj – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.