Γλυκα
Σοκολατένια μπισκότα χωρίς ψήσιμο! Με αμύγδαλα, καρύδι ή φουντούκι!
Μαθαίνουμε να κάνουμε λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας ή…. να τα απολαύσουμε μόνοι μας!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
για 24 μεγάλα μπισκότα
120gr. βούτυρο φυτικό (8κτσ)
320gr. ζάχαρη (2 κούπες)
30gr. κακάο άγλυκο (1/4 κούπας)
100ml. φρέσκο γάλα (1/2 κούπα)
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλέτα
250gr. nutella ή merenda (1 κούπα)
170gr. νιφάδες βρώμης (2 κούπες)
130gr. καρύδα τριμμένη (2 κούπες)
50gr. αμύγδαλα ή καρύδι ή φουντούκι χοντροκομμένα προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή βάζοντας ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Αδειάζουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
Μόλις το βούτυρο αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε τη ζάχαρη, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το μίγμα να αποκτήσει υγρή μορφή.
Προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας στην κατσαρόλα το αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να πάρει βράση και κάνει μπουρμπουλήθρες. Τότε μετράμε 2 λεπτά με το ρολόι, σβήνουμε την κουζίνα και αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη έως ότου να σταματήσει ο βρασμός.
Όταν σταματήσει ο βρασμός, αδειάζουμε τη nutella ή την merenda στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
Έτσι, φτιάχνουμε την κρέμα η οποία δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ αραιή ούτε και πολύ πηχτή.
Αφήνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα να κρυώσει καλά.
Το επόμενο βήμα, είναι να βάλουμε σε ένα μπολ, τη βρώμη, την καρύδα και το τριμμένο αμύγδαλο ή ότι άλλο ξηρό καρπό έχουμε επιλέξει. Ανακατεύουμε τα υλικά αυτά με ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε στο μπολ με την βρώμη την κρέμα από την κατσαρόλα. Με το κουτάλι, ανακατεύουμε τώρα αυτά τα υλικά αργά έως ότου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Παίρνουμε ένα δίσκο ή μία πιατέλα και βάζουμε λαδόκολλα. Με δύο κουτάλια, παίρνουμε ποσότητα από το μπολ με το μίγμα και φτιάχνουμε μπισκότα τα οποία τοποθετούμε στο δίσκο.
Μπορείτε να τα φτιάξετε μικρά ή μεγάλα ανάλογα πως τα θέλετε. Τα πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας ώστε να αποκτήσουν σωστό σχήμα για μπισκότα.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα μπισκότα στο ψυγείο στη συντήρηση για 3 ώρες ώστε να σφίξουν τα υλικά μεταξύ τους.
Μετά και από τον χρόνο αυτόν στο ψυγείο, τα βγάζουμε και τα σοκολατένια μπισκότα μας είναι έτοιμα προς σερβίρισμα.
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Δες μερικές ακόμα συνταγές για σοκολατένια μπισκότα!