Συνταγές
Δεν πετάμε τις μαυρισμένες μπανάνες, τις φτιάχνουμε υπέροχα σοκολατένια μαφινς
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Δόση για 12 μεγαλούτσικα μάφινς
230 γρ αλεύρι γ.ο.χ
25 γρ κακάο
200 γρ ζάχαρη
125 ml σπορέλαιο (μισή κούπα)
2 αυγά
3 μεγάλες μπανάνες μαυρισμένες (καθαρό φρούτο 350 γρ)
50 ml γιαούρτι στραγγιστό πλήρες (3 φουσκωτές κουταλιές)
1 κτγ σόδα
½ κτγ αλάτι
½ κτγ κανέλλα
3 σωληνάκια βανίλιας ή 1 ½ κτγ υγρή
50 γρ σταγόνες σοκολάτας
70 γρ καρύδι χοντροκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.Ντύνουμε τις υποδοχές των μάφινς με τα ειδικά χαρτάκια.Επιλέγουμε καλής ποιότητας αντικολλητικά.
Σε μέτριο μπολ κοσκινίζουμε μαζί όλα τα στερεά-πλην ζάχαρης- και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγάλο μπολ χτυπαμε με μίξερ χειρός, επί 5-6 λεπτά, αυγά και ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε λάδι, γιαούρτι, τις μπανάνες λιωμένες με πηρούνι και χτυπμε αλίγο ώστε να αναμιχθούν καλά.
Με κουτάλα ανακατεύουμε στο μίγμα τα κοσκινισμένα στερεά. Τέλος διπλώνουμε μέσα καρύδι και σταγόνες.
Γεμίζουμε τα χαρτάκια των μάφινς κατά τα ¾ σχεδόν μέχρι επάνω.ΒΛΕΠΕΤΕ ΦΩΤΟ.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.Μια βελόνα θα βγαίνει καθαρή.Αφήνουμε να κρυώσουν για μισή ώρα.Διατηρουμε σκεπασμένα με μεμβράνη ή σε τάπερ για να κρατούν την υγρασία τους.Μπαίνουν και κατάψυξη.
* ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΙΓΜΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΕΙΚ. ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΩΡΑ!
*Η ΖΑΧΑΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΤΑ 230 ΓΡΑΜ!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.