Γλυκα
Σοκολατένια γεμιστά μπισκότα που θα λατρέψετε εσείς και οι δικοί σας
ΥΛΙΚΑ 300 γρ. αλεύρι 130 γρ. ζάχαρη άχνη 150 γρ. μαλακό βούτυρο 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ 1 αυγό πραλίνα φουντουκιού ζάχαρη άχνη Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αυγό. Ανακατεύετε όλα τα υλικά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (θα […]
Συνταγή από jenny.gr
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι
130 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. μαλακό βούτυρο
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
πραλίνα φουντουκιού
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αυγό. Ανακατεύετε όλα τα υλικά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά).
Κάνετε τη ζύμη μια μικρή μπάλα και την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε με έναν πλάστη κάνοντας πολύ λεπτή.
Παίρνετε ένα καλούπι στρογγυλό, είτε ένα ποτήρι (ιδανικό θα ήταν 4 ή 5 εκ. σε διάμετρο) και σχηματίζετε τα μπισκότα.
Βάζετε στο κέντρο ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα φουντουκιού με κακάο και κλείνετε τη ζύμη πιέζοντας ελαφρά τις άκρες με τα δάχτυλά σας.
Βάζετε τα μπισκότα σε ένα ταψί και τα ψήνετε τστους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (εξαρτάται από λίγο σχετικά με το μέγεθος – Υπολογίζετε 15-20 λεπτά το μέγιστο).
Σερβίρετε ζεστά και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
ΠΗΓΗ: jenny