Συνταγές
Αγαπημένο γλυκό και από τα καλύτερα.. Σοκολατάκια με κοφλεξ και με μπισκότα morning coffee
Η Συνταγή είναι από Antwnia Xristou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 κουτιά μπισκότα morning coffee αλεσμένα, 1 βούτυρο ανάλατο λιωμένο, 1 ποτήρι γάλα χλιαρό, 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη, 1 κουταλιά κονιάκ, 1 βανίλια, 7 κτσ. κακάο, 5 κτσ. σοκολάτα Drinking chocolate, 1 ποτήρι αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα, 1 ποτήρι φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα, 1 ποτήρι καρυδοκούννες χοντροκομμένες, σοκολάτα κουβερτούρα για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε το βούτυρο με 1 ποτήρι γάλα χλιαρό και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε λίγο την ζύμη να σφίξει και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Τέλος λιώνουμε την σιοκολατα κουβερτούρα.
Ρίχνουμε μέσα τις μπαλίτσες μία- μία και τις βγάζουμε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Η Συνταγή είναι από Antwnia Xristou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Υπέροχες σοκολάτες τύπου Derby (Ντέρμπι) – μπουκιά και απόλαυση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 ζαχαρούχο
300 γρ. μερέντα
200 γρ. ινδοκάρυδο
250 γρ. δημητριακά ρυζιού με σοκολάτα
500 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο, μερέντα, ινδοκάρυδο, και αν θέλουμε 50 γρ. από τα δημητριακά, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει 20-30 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα δημητριακά και ανακατεύουμε. Βγάζουμε το μίγμα απ’ το ψυγείο, πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια ή μικρές μπαλίτσες και βουτάμε στο μίγμα με την κουβερτούρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”