Ποτα
Ζεστή, βελούδινη σοκολάτα ρόφημα και ένα γρήγορο γλυκάκι
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το ρόφημα σοκολάτας:
2 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
100 γρ. κουβερτούρα
1- 2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα, κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ.
Προσθέτουμε στο ζεστό γάλα την κουβερτούρα( κομμένη σε μικρά κομμάτια)και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ, μαζί με την ζάχαρη κ ανακατεύουμε μέχρι ν’ αποκτήσει μια παχύρευστη μορφή.
Για τα μπισκοτάκια:
1 και 1/2 πακέτο πτι – μπερ
2 και 1/2 φακελάκια τρούφα
Για τη γέμιση
1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι άχνη
2 – 3 κ.σ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε κρέμα γάλακτος με άχνη κ κακάο να γίνει σαντιγύ. Παίρνουμε δύο δύο τα μπισκότα κ τα ενώνουμε με την σαντιγύ.
Τα αλείφουμε με την κρέμα κ απο τις δύο πλευρές έτσι ώστε να καλυφθούν κ εξωτερικά.
Στη συνέχεια τα βουτάμε ένα ένα μέσα σε μπολ με την τρούφα κ τα βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για άπαιχτες κρεμούλες σοκολάτας, πολύ σούπερ για όλες τις ώρες
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά – Εκτέλεση
1 φακελάκι κρέμα σοκολάτα ανθός αραβοσίτου.4 μισηφλυτζάνια τσαγιού γάλα 2 κουταλιές νεσεστε..4 κουταλιές ζάχαρη 2 κουταλιές Μερέντα.
Βάζουμε το γάλα να βράσει και κρατάμε το ένα φλυτζάνι και διαλύουμε μέσα τον ανθό το νεσεστε τη ζάχαρη και τη Μερέντα ανακατεύουμε πολύ καλά
μόλις το γάλα μας πάρει βραση ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
βάζουμε στα μπωλ αφήνουμε να κρυώσει ! Από πάνω έχω βάλει για ντεκόρ λίγη τρουφα
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.