Συνταγές
Τέλειος τρόπος να φάνε μπρόκολο και τα παιδιά – σκιουφιχτά για καλοφαγάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ
(πολλαπλασιάστε τα υλικά επί τον αριθμό των προσώπων που θα φάνε)
100 γρ σκιουφιχτά
½ μπουκετάκι μπρόκολο
1 δόντι σκόρδο (ολόκληρο)
2 μέτριες ντομάτες, καθαρισμένες από τη φλούδα και χοντροκομμένες
½ κγλ ρίγανη
1 κσ κάπαρη
½ κγλ μπούκοβο γλυκό (προαιρετικό)
2 κσ ελαιόλαδο
Φέτα όσο 1 σπιρτόκουτο
Παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μικρό τηγανάκι 1 κσ ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο να πάρει κίτρινο χρώμα. Προσθέτουμε ντομάτα, κάπαρη, μπούκοβο και ρίγανη.
Αφήνουμε να βράσει και δοκιμάζω στο αλάτι. Όταν σωθούν τα πολλά υγρά είναι έτοιμο. Αφαιρουμε και πετάω το σκόρδο.
Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι έβαλα να βράζει σε αλατισμένο νερό το μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκετάκια. Όταν μόλις τσιμπιέται με το πηρούνι το στραγγίζω και το κρατάω στην άκρη.
Βάζουμε φρέσκο νερό στο κατσαρολάκι και όταν κοχλάσει ρίχνουμε αλάτι-να είναι αλμυρό- και μετά τα σκιουφιχτά .Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, τουλάχιστον 15 λεπτά.
Παράλληλα σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 1 κσ ελαιόλαδο και σωτάρουμε 1-2 λεπτά το μπρόκολο. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας που έφτιαξα και το στραγγισμένο ζυμαρικό.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθειά πιάτα πασπαλίζοντας ενδιαμέσως με τριμμένη φέτα και από πάνω -αν έχω- λίγη παρμεζάνα.Λίγο μαυροπίπερο εγώ πάντως το θέλω!
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.