Συνταγές
Είναι το νοστιμότερο σιροπιαστό Πατσαβουρογλυκό που έχω κάνει!
Για εσένα που σου αρέσουν πολύ τα γλυκά, σου ετοιμάσαμε σήμερα μία όμορφη συνταγή για πατσαβουρογλυκό ! Φτιάχνεται με απλά υλικά που έχεις σίγουρα στο σπίτι ενώ η διαδικασία είναι ιδιαίτερα όμορφη! Μην περιμένεις άλλο, πάμε κουζίνα!
Υλικά
Για το Σιρόπι
600 ml νερό
400 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
Για τη Πίτα
5 αβγά
200 γρ ζάχαρη
200 ml ηλιέλαιο
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
500 γρ φύλλα κρούστας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε το σιρόπι με τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε με τη γέμιση της πατσαβουρόπιτας. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Κατόπιν, προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε στην πορεία το μπέικιν και τις βανίλιες.
Έπειτα, λαδώνουμε ταψί 40 εκατοστών και βάζουμε τσαλακωτά τα μισά φύλλα. Τα λαδώνουμε και απλώνουμε το μισό μείγμα.
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τσαλακωτά φύλλα και τα λαδώνουμε επίσης.
Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο η πίτα μας είναι καυτή την σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Τέλος, σερβίρουμε μετά από 3 ώρες.
Το πατσαβουρογλυκό μας είναι έτοιμο προς κατανάλωση! Καλή απόλαυση!
Δες τη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!