Συνταγές
Ποιο αφράτο δεν γίνεται! Φτιάξτε τώρα σιροπιαστο κέικ πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη για πάνω από 15 χρόνια και δεν την αλλάζουμε με καμια!!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
4 αυγά,160 γρ ζάχαρη,200 ml ελαφρύ λάδι,1 ποτήρι και 1/2, χυμό πορτοκαλιού,350 γρ αλεύρι,14 γρ μπέικιν
ΣΙΡΌΠΙ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι και 1/2 χυμό πορτοκαλιού, 6 κ.σ.ζαχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη
Ρίχνουμε το λάδι με τον χυμό
Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το μπέικιν
Λαδωνουμε, αλευρωνουμε καλά το πυρέξ η το ταψί και ρίχνουμε το μίγμα
Το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 1 ώρα
Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για 10 λεπτά
Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά ξαφριζοντας το και βγάζουμε το ζεστό κέικ από τον φούρνο,το τρυπάμε παντού με ξυλάκι από ένα σουβλάκι και το σιροπιαζουμε με το ζεστό σιρόπι
Το αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά και μετά το κόβουμε
Το πυρέξ μου είναι 30χ20! Για περισσότερο διπλασιάζουμε όλα τα υλικά!
*1 και 1/2 χυμό πορτοκάλι στο μίγμα και χωριά 1 και 1/2 χυμό για το σιρόπι
**Μπορούμε να το κάνουμε και χωρίς σιρόπι
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.