Γλυκα
Σιροπιαστά μηλοπιτάκια όνειρο με κυδώνι πολύ αρωματικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φαίνονται πολύ λαχταριστά τα σιροπιαστά μηλοπιτάκια και με το σούπερ υλικό κυδώνι μέσα θα τα κάνει υπέρ πενταντανόστιμα!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
-2 κιλά μήλα τριμμένα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
-λίγο χυμό από λεμόνι
-1 μεγάλο κυδώνι καθαρισμένο και τριμμένο
-80 γρ. καστανή ζάχαρη
-10 γρ. κανέλα και λίγο γαρύφαλλο
-60 γρ. σταφίδες
-1 βανίλια
-200 γρ. καρύδια τριμμένα
-125 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
-450 γρ. φύλλο κρούστας
για το σιρόπι
-500 γρ. νερό
-600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-1 βανίλια
-1 ξυλάκι κανέλας
-3 γαρύφαλλα
-150 γρ. χυμό λεμόνι
-7 γρ. ροδόνερο (προαιρετικά)
για πασπάλισμα
-τριμμένο φυστίκι Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή αδειάζοντας τα μήλα σε ένα μπωλ με νερό και τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε το κυδώνι.
Αφού σουρώσουμε το μίγμα, το αδειάζουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε την καστανή ζάχαρι, την κανέλα, τη βανίλια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε για περίπου 15 λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά.
Συμπληρώνουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπωλ.
Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, ένα ταψί διαστάσεων 34Χ25 εκατοστά.
Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε από πάνω του ένα άλλο φύλλο το οποίο αλείφουμε επίσης με το λιωμένο βούτυρο.
Με ένα κουτάλι, παίρνουμε ποσότητα από το μίγμα και το βάζουμε στην μία άκρη των φύλλων.
Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο το μίγμα.
Οταν το ταψί γεμίσει με τα ρολό, τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια και τα βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Οσο ψήνονται τα μηλοπιτάκα, παρασκευάζουμε το σιρόπι ρίχνοντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να βράζει, αφήνουμε να συνεχιστεί το βράσιμο για ακόμα 12 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με ζεστά τα μηλοπιτάκια και με ζεστό σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “σιροπιαστά μηλοπιτάκια” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT