Συνταγές
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκαλί και σοκολάτα πού λιώνει στο στόμα σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά :
1 κούπα λάδι
2 κούπα : 1 σιμιγδάλι χοντρό και 1 σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα μαύρη σταφίδες και cramberi
2 κούπες νερό και 2 χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμενα
1/2 κούπα καρύδια
1 φλούδα πορτοκαλιού και 1 φλούδα λεμονιού
1 ζυλακι κανέλας
1 κσ κανέλα, 100γρ σοκολάτα μαύρη , 1κσ λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει μαζί με φλούδες και κανέλα.
Σοτάρουμε το σιμιγδάλι 4-5 λεπτά, προσθέτουμε την σταφύλια και cramberi τα ξηρούς καρπούς, ρίχνουμε το σίροπι το αφήνουμε να βράσει.
Σε μία φόρμα του κέικ ρίχνουμε το χαλβά σιμιγδάλι, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμαρουμε.
Από πάνω ρίχνουμε την λιωμένο σοκολάτα, φίλε αμύγδαλα και κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Σιμιγδαλένιος χαλβάς, που πιο γρήγορο γλυκάκι δεν υπάρχει !
Η Συνταγή είναι από κ. Nikos Focus – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κούπα ηλιέλαιο
2 Κούπες χοντρό σιμιγδάλι
σπασμένα καρύδια σε 1/4 μια χούφτα
Κραμπερι μια χούφτα ( ή σταφίδες )
Όλα αυτά τα καβουρδιζουμε μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βράζουμε
5 κούπες νερό
2 Κούπες ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά μέλι
Και ξύσμα από ένα λεμόνι
Μόλις πάρει χρώμα το σιμιγδάλι και εφόσον το ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι μέχρι να δέσει
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για λίγα λεπτά και μετά το μεταφέρουμε σε μια φόρμα ή σε ένα μικρό ταψακι το στολίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και φυσικά να δέσει
Η Συνταγή είναι από κ. Nikos Focus– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.