Γλυκα
Σε όλους αρέσουν τα γιαουρτογλυκά – Φανταστική πρόταση για κάθε γιορτινή περίπτωση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτό το γλυκό συνδυάζει φωτιά και δροσιά μαζί!!! Φλογερό και κατακόκκινο από πάνω, δροσερή πεντανοστιμη καρδιά και τραγανή σοκολατένια βάση!! Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός που λατρεύουμε και τον πετυχαίνεις εύκολα σε όλα τα γιαουρτογλυκά !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-400 γρ. μπισκότα σοκολάτας
-100 ml. γάλα
-200 ml. κρέμα γάλακτος
-2 βανίλιες
-500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
-400 ml. κονσέρβα κεράσι
-100 γρ. ζάχαρη
-1 κουταλιά νισεστέ
-λίγο νερό
-2 βανίλιες
-50 ml. κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού θρυμματίσουμε τα μπισκότα στο multi και τα ρίξουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε.
Σε μία φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε το μίγμα από το μπωλ, το απλώνουμε και το στρώνουμε.
Με το μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες. Οταν γίνει σαντιγύ, προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ. Συμπληρώνουμε το ζαχαρούχο γάλα. Μετά από λίγο, αδειάζουμε στο μπωλ τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Αδειάζουμε και στρώνουμε την κρέμα στην φόρμα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, αδειάζουμε την κονσέρβα κεράσι, τα 100 γρ. ζάχαρι και αφήνουμε να ζεσταθούν. Αφού ανακατέψουμε σε λίγο νερό τον νισεστέ, τον αδειάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις 2 βανίλιες και αφήνουμε μέχρι το μίγμα να σφίξει. Οταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε ομοιόμορφα στη φόρμα τα κεράσια.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σερβίρουμε.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά “γιαουρτογλυκά “ ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics