Connect with us

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Σαρλότ φράουλα με κόκκινα φρούτα

Published

on

0443

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά – Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 80 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες από το κοτσανάκι τους και πολτοποιημένες στο μπλέντερ

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες από το κοτσανάκι τους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κόκκινα φρούτα φρέσκα ή κατεψυγμένα, ψιλοκομμένα
  • 3 κρόκοι από βιολογικά αυγά
  • 330 ml κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για τη συναρμολόγηση και το σερβίρισμα

  • 25 μπισκότα σαβαγιάρ (ίσως να μην χρειαστούν όλα)
  • 60 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα (φράουλες, ράσμπερι, μύρτιλλα κ.λπ.)
  • διακοσμητική ζάχαρη (προαιρετικά)

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη και το νερό, τα βράζω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει καλά. Στύβω καλά τις πολτοποιημένες φράουλες σε ψιλή σήτα και ρίχνω το σουρωμένο μείγμα στο σιρόπι. Ανακατεύω καλά και αφήνω κατά μέρος.

Γέμιση: Βάζω στον κάδο του μπλέντερ τις φράουλες με τη μισή ζάχαρη και τα πολτοποιώ καλά. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω τον πολτό φράουλας-ζάχαρης και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Μεταφέρω το μείγμα σε μια μέτρια κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, χωρίς όμως να ζεσταθεί υπερβολικά –αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ένδειξη πρέπει να δείξει όχι πάνω από 80 – 85°C.
Σε ένα μπολ βάζω τα φύλλα ζελατίνης και αρκετό κρύο νερό και τα αφήνω εκεί για 5 λεπτά για να μαλακώσουν. Στύβω καλά τη ζελατίνη με τα χέρια και τη ρίχνω στην κατσαρόλα. Αποσύρω από τη φωτιά και ανακατεύω καλά, μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί τελείως. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Την προσθέτω στο κρυωμένο μείγμα και ανακατεύω με μια σπάτουλα, με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Συναρμολόγηση: Παίρνω μια φόρμα για σαρλότ (ή μια βαθιά φόρμα για ζελέ ή ρύζι ή ένα βαθύ μπολ) και σκεπάζω τον πυθμένα της με λαδόκολλα ή διάφανη μεμβράνη. Εκεί ρίχνω μια μικρή ποσότητα από το μείγμα της γέμισης, μόλις που να καλύψει τον πυθμένα.
Βουτάω στιγμιαία τα σαβαγιάρ στο σιρόπι φράουλας και τα τοποθετώ όρθια, με την καμπυλωτή τους πλευρά προς τα τοιχώματα. Δεν βάζω όλα τα σαβαγιάρ, μόνο όσα χωρέσουν στις καμπύλες της φόρμας.
Παίρνω 2 – 3 από τα σαβαγιάρ που περίσσεψαν, τα μουσκεύω ελάχιστα στο σιρόπι και τα στρώνω στον πυθμένα της φόρμας. Ρίχνω εκεί μια ποσότητα από τη γέμιση, μέχρι να φτάσει στο 1/3 της φόρμας. Αδειάζω εκεί τα μισά κόκκινα, ψιλοκομμένα φρούτα. Από πάνω βάζω άλλα 2 – 3 μπισκότα σαβαγιάρ, μουσκεμένα κι αυτά ελάχιστα στο σιρόπι. Συνεχίζω με την υπόλοιπη γέμιση και από πάνω της, απλώνω τα υπόλοιπα φρούτα. Τέλος, σκεπάζω με μια στρώση από σαβαγιάρ, μουσκεμένα στο σιρόπι, καλύπτοντας πλήρως την επιφάνεια. Σκεπάζω την επιφάνεια της σαρλότ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.

Σερβίρισμα: Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και αφαιρώ προσεκτικά τη μεμβράνη. Αναποδογυρίζω τη φόρμα σε μια πιατέλα για να ξεφορμάρω τη σαρλότ. Αν δεν βγαίνει από τη φόρμα, βυθίζω το σκεύος σε ένα μπολ με καυτό νερό, μόλις για 2 – 3 δευτερόλεπτα (προσεκτικά, για μην μπει νερό στο γλυκό), και έτσι θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και θα ξεφορμαριστεί εύκολα. Στολίζω την επιφάνεια με φράουλες και φρέσκα κόκκινα φρούτα και διακοσμητική ζάχαρη και τη σερβίρω, κομμένη κάθετα σε κομμάτια.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο dinanikolaou.gr

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ώρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές3 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές4 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές18 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές20 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές22 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές24 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Exit mobile version