Συνταγές
Σάντουιτς “τσέπης ” – Φοβερά φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα… ανοίγουν και τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-400 γρ. χλιαρό νερό
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-1 κτγ. ζάχαρη
-1/2 κτγ. αλάτι
-100 γρ. σπορέλαιο και λίγο ακόμα για το άλειμμα μετά
-700 έως 800 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα 200 ml. από το νερό. Αφήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το σπορέλαιο, ανακατεύουμε και βάζουμε λίγο από το αλεύρι με το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι, (εμένα μου πήρε ακριβώς 770 γρ.) .
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ που έχουμε λαδώσει, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. .
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την κόβουμε σε 10 κομμάτια, τα κάνουμε μπάλες και μετά φτιάχνουμε πιτούλες από 22 έως 25 πόντους .
Λαδώνουμε την πίτα διπλώνουμε, (μισοφέγγαρο), ξαναλαδώνουμε, διπλώνουμε άλλη μία φορά, τα βάζουμε σε ένα ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος και τα σκεπάζουμε με πετσετούλα για 20 με 25 λεπτά για να φουσκώσουν. Από πάνω με ένα πινέλο τα αλείφουμε με κρόκο ανακατεμένο με λίγο γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 έως 170 βαθμούς ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα .
Περίπου 20 λεπτά ή ανάλογα με το φούρνο. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και τη ψεκάζουμε με λίγο νερό και αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.