Συνταγές
Σάμαλι ! Φτιάξτε το οπωσδήποτε…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Kitrino Ftero – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ σιμιγδάλι χοντρό
500γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο 300γρ.
1 κεσεδάκι από το γιαούρτι, φρέσκο γάλα.
1 κεσεδάκι από το γιαούρτι, νερό
1 σφηνάκι σησαμελαιο (* εναλλακτικά βούτυρο λιωμένο!)
2 κούπες ζάχαρη (κοφτές)
3 κ.γ μπεκιν πάουερ
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ μαστίχα περίπου, ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα με το κουταλάκι
Σιρόπι
1.350γρ ζάχαρη
1.350γρ νερό
λίγο χυμό από στημένο λεμόνι.
1&1/5 κ.σουπας ανθονερο στο τέλος, μόλις τραβήξουμε το σιρόπι από το μάτι.
(* και αν δεν έχεις ανθονερο, βάλτε ένα ξύλο κανέλας, και φλούδα από ένα λεμόνι μέσα στο σιρόπι . Επειδή το σάμαλι αν πετύχει είναι πολύ νόστιμο και φθηνό γλυκό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθώς πάρει βράσει, το κρατάμε 5,5 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μίγμα στο λαδομενο με σησαμελαιο ταψί 34×39 , ένα δύο πόντους πάνω κάτω δεν πειράζει, το αφήνουμε για μία ώρα, και μετά το ψήνουμε στους 165 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, ώσπου πάρει ωραίο χρώμα. μόλις το βγάλουμε το σιροπιαζουμε, ζεστά και τα δύο
Αν δεν βρείτε κεσεδάκι γιαούρτι 300γρ.
πάρτε με 240γρ. Μόνο που θα χρειαστεί να βάλετε λίγο παραπάνω γιαούρτι νερό και γάλα
Πάνω στο 20λεπτο βγάζουμε το σάμαλι από τον φούρνο για να το κόψουμε κομμάτια, μακρόστενα οι τρίγωνα
το γλυκό τρώγεται την άλλη μέρα
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Kitrino Ftero – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.