Συνταγές
Σαν τα σπιτικά δεν έχει – δοκιμάστε να φτιάξετε σάλτσα και μαρμελάδα να τα έχετε εύχρηστα για όταν τα χρειαστείτε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Kiki Ntoufa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχίζουμε με ντοματάκι σάλτσα και συγχρόνως 5kg σύκο μαρμελάδα.
Ξεκινάμε με τη μαρμελάδα 5 κιλά σύκο δυόμιση ζάχαρη από βραδύς έπλυνα τα σύκα.
*Όχι δεν τα ξεφλουδίζω μόνο επάνω λίγο το κοτσανάκι ήταν τα σύκα λεπτό φλούδα.
Εκοψα στα τέσσερα να δω να μην έχει και κανένα σκουληκάκι κατσαρόλα έριξα ζάχαρη και μέσα στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την επομένη το απόγευμα το έβαλα στο Γκάζι και σιγά-σιγά το ξαφρίζουμε.
* Μετά έδωσα πρώτη βράση ένα τέταρτο ξάφρισαν και σήμερα έδωσα δεύτερη βράσει 20 λεπτά.
Τα ντοματάκια μας τα πλένουμε τα κόψαμε τα περάσαμε στο multi στην πορεία βάλαμε ζάχαρη αλάτι και λίγο λάδι τα βράσαμε και όταν ήταν έτοιμη στα βάζα ανάποδα.
*Η ζάχαρη δεν είναι υποχρεωτική!
Μπορούμε να την παραλείψουμε, αλλά δίνει ισορροπία στη γεύση. Επίσης, προσοχή, τα βάζα πρέπει να είναι καλά αποστειρωμένα και στεγνά και τα καπάκια καινούρια!
*Επειδή αυτή η σάλτσα θα είναι η βάση για να κάνετε άλλες συνταγές, δεν χρειάζεται να προσθέσετε αρωματικά βότανα ή μπαχαρικά.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιάξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς.
Η συνταγή είναι από Kiki Ntoufa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.