Συνταγές
Ωραιότατο και εύκολο ρόλο με γέμιση μήλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
3 αυγά
2 βανίλιες
120 γρ. Ζάχαρη
150 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
Για τη γέμιση:
2 μεγάλα μήλα ψιλοκομμένα (χωρίς τη φλούδα)
40 γρ. Φρέσκο βούτυρο
2 κ.σ ζάχαρη καρύδας η κανονική
Κανέλα
1/2 φλ. Ελληνικού καφέ νέρο
2 κ.σ τυρί κρέμα
1 κ.σ μέλι
Λίγη ινδική καρύδα για το πασπαλισμα
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά αυγά, ζάχαρη, βανίλιες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμενο ανακατεύοντας κυκλικά με μια μαριζ.
Σε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους τοποθετούμε χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε το μείγμα.
Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 180′ C βαθμούς για 10′ η 20′ λεπτά ανάλογα το φούρνο. Θέλουμε να ροδίσει ελαφρά.
Στο μεταξύ οσο ψήνετε ρίχνουμε το βούτυρο σε κατσαρολακι να λιώσει προσθέτουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα να σωταριστουν.
Προσθέτουμε μισό φλ. Ελληνικού καφέ νέρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ρουφήξει τα υγρά του. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το μέλι και ανακατεύουμε.
Στο μεταξύ αφού ψηθεί το κεικ αφήνουμε 10′ λεπτά να κρυώσει, το βγάζουμε από το ταψάκι με το χαρτί ακουμπώντας το ανάποδα πάνω σε καθαρή πετσέτα. Αφαιρούμε το χαρτί και τυλίγουμε σε ρόλο με τη βοήθεια της πετσέτας.
Το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν το ρολαρουμε να ανοίξει και το γεμίζουμε με τη γέμιση μήλου η μαρμελάδας.
Το ρολαρουμε ξανά και με πινέλο αλείφουμε από πάνω με μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε με ινδοκαρυδο.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.