Συνταγές
Πωπω νοστιμιά! Λουκουμάδες με μέλι και μερέντα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300 ml νερό χλιαρό
300 γρ περίπου φαρίνα κόκκινη
1 φακ μαγιά!
1 κ.σ μέλι
1 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά και το μέλι και ανακατέυουμε να διαλυθεί καλά Μετά προσθέτουμε το αλάτι και το αλέυρι σιγά σιγά
ανακατέυουμε να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός
Αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη 30 λεπτά
Τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο και έριξα επάνω στα μισά μέλι και στα υπόλοιπα μερεντα για να καλύψουμε όλα τα γούστα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε μπισκότα με μέλι σκέτο αριστούργημα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1φλ(200μλ) ελαιόλαδο
1φλ(200μλ) χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1φλ(200μλ) μέλι – αν θέλετε να είναι πιο γλυκά μπορείτε να βάλετε παραπάνω αντί 200 μλ 250 ( για την μικρούλα μου είναι μια χαρά)
Και αλεύρι φαρινα που φουσκώνει μόνο του περίπου 700 με 800 γρ . Αν θέλετε μπορείτε στη μισή ζύμη να βάλετε κακάο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί αν κάνετε και με κακάο αφαιρείται τη μισή ζύμη και προσθέτετε κακάο και τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο .
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 λεπτά με αέρα για 8 λεπτά . Αν θέλετε να είναι πιο τραγανά 10 με 12
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”