Συνταγές
Προτείνουμε γαλοπούλα μπούτι με τζίντζερ λεμονάτη κατσαρόλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
Για την γαλοπούλα:
1 κιλό μπούτι γαλοπούλας κομμένο παϊδάκια – έκοψε ο χασάπης μου
1 μεγάλη πατάτα κομμένη
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο – για το τσιγάρισμα
1 κουτ. γλ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη –μόνο φύλλα
1 κουτ. γλ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο – μόνο φύλλα
1 κουτ. γλ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο – μόνο φύλλα
Αλουμινόχαρτο
Για την μαρινάτα:
Όλα τα υλικά αλεσμένα στο μηχάνημα με τα μαχαίρια
1 κρεμμύδι κόκκινο γλυκό κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ξερό
1/4κουτ. γλ. Κύμινο τριμμένο ξερό
1/4κουτ. γλ. κόλιανδρο τριμμένο ξερό
1/4κουτ. γλ. μέλι
1 κουτ. γλ. τζίντζερ φρέσκο – πιπερόριζα
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1/4της κούπας κρασί λευκό – βάλαμε ρετσίνα
1/2 λεμόνι ο χυμός του
1/4της κούπας νερό
Ανθό αλατιού
Πιπέρι μαύρο φρέσκο τριμμένο από μύλο
Εκτέλεση
Φροντίζουμε να είναι το κρέας μας σε θερμοκρασία δωματίου, και ταμποναρισμένο με χαρτί κουζίνας, άρα στεγνό.
Σε κατσαρόλα πλασωτέ αντικολλητική με καπάκι, τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά τα παϊδάκια με το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν.
-Αν δεν χωράνε τα βάζουμε σε δύο δόσεις.
-Τα τσιγαρισμένα κομμάτια που βγάζουμε τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να μην στεγνώσουν.
Σβήνουμε με τη μαρινάτα.
Περιμένουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά μας, και σιγοβράζουμε συνολικά για 45 λεπτά.
Στα μισά του χρόνου, προσθέτουμε τις πατάτες, και στην εκπνοή του μαγειρέματος, πασπαλίζουμε με τα βότανα.
Σημείωση:
Η σάλτσα γίνεται κρεμώδεις, γιατί δένει και πήζει, με τον πολτό του κρεμμυδιού και του σκόρδου.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!