Συνταγές
Πραγματική απόλαυση! Υπέροχος εντυπωσιακός απολαυστικός φραουλένιος χαλβάς
Φραουλενιος χαλβάς για βάση, σοκολατένια κρέμα στιγμής στην μέση και επικάλυψη κουβερτούρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Τζαννατου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι μισό ψιλό μισό χοντρό
1 φλυτζάνι του τσαγιού σιρόπι από γλυκό του κουταλιού φράουλα και κομματάκια από φράουλα γλυκό
4 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδισει ελαφρά. Προσθέτουμε το σιρόπι και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Γεμίζουμε μέχρι την μέση τα ποτήρια μας και αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα στιγμής σοκολάτα:
Με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε 1 συσκευασία κρέμα στιγμής σοκολατας με το ανάλογο γάλα και την τοποθετούμε πάνω από τον κρύο χαλβά.
Επικάλυψη κουβερτούρα:
100 γρ. Κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος
Προσθέτουμε την ζεστή κρέμα πάνω στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
Με κουτάλι απλώνουμε πάνω από την κρέμα αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε με χοντροκομμένο φουντουκι και φράουλες
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Τζαννατου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.