Συνταγές
Συνεχιζουμε με τα καλοκαιρινά φρουτογλυκά – Υπέροχο γλυκό του κουταλιού πράσινο νεράντζι
Ενα υπεροχο αρωματικο γλυκο κουταλιου που συνδιαζεται ομορφα με τον ελληνικο καφε ειναι το πρασινο νερανζακι…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Ρουλα Λυρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Αν ειναι πικρο δεν τρωγεται… μπορούμε επίσης να στολίσουμε μ’ αυτό και να δώσουμε χρώμα σε τούρτες…κέικ…τάρτες κ.ά..!!
ΥΛΙΚΑ
30 κομ.νερανζια
1 κιλό και 1 ποτήρι ζαχαρη
2 βανίλιες
1κουπα τσ.γλυκόζη(ή 2κ.σ.λεμόνι)
1ξυλακ.κανελα και γαρύφαλα
1 μικρο κομ.σαν ρεβύθι γαλαζόπετρα..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τα νερανζάκια και με ένα κατσαβιδι μέτριο τα τυπάμε απο κάτω προς τα πάνω…έτσι ώστε να κάνουν μια τρύπα στο κέντρο
Με ένα ξυλ.απο σουβλ.τα τρυπάμε σε αρκετα σημεία..
Τα βραζουμε το πρώτο νερο με τη γαλαζοπετρα
Μετα θέλει αλλα 10 βρασίματα…
….κατόπιν… τα βαζουμε με αρκετο νερο στο ψυγειο για 5 μέρες(το νερο το αλάζουμε συχνά)
Καρφώνουμε απο 1 γαρύφαλο στο καθένα
Βαζουμε τη ζαχαρη με 2 ποτ.νερο να λιώσει..τα βραζουμε λιγο και αφηνουμε νακρυώσουν..
Την άλλη μερα δενουμε το γλυκό μας…προς το τελος προσθ.τη γλυκόζη…
Όποια -ος το επιχειρήσει όμως να ξέρει οτι είναι μπελάς το ξεπίκρισμα!! Μας αποζημιώνει όμως με την υπέροχη γεύση του. Πρεπει να κραταει το ωραιο πρασινο χρωμα και ελαχιστο απο την πικρα του.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”