Συνταγές
Καιρός να φτιάξουμε μία πορτοκαλόπιτα – Θαυμάσιο γλυκό γεμάτο άρωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Kiki Ntoufa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστας 1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο 1 ποτήρι ζάχαρη 400 gr γιαούρτι στραγγιστό 1 μπέικιν 4 αυγά και από 2 πορτοκάλια το ξύσμα.
Σιρόπι
3 και μισό (3,5) ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό από 2 πορτοκάλια φλούδες
χυμό από 1 πορτοκάλι
βράζουμε το σιρόπι 7 με 8 λεπτά.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
κόβουμε μικρά μικρά κομματάκια τα φύλλα κρούστας στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού μαρέγκα τους κρόκους χωριά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στη συνέχεια σε ένα Λίγο πιο μεγάλο μπολ ρίχνουμε την υγρή μορφή που χτυπήσαμε στο μίξερ
ρίχνουμε σιγά-σιγά τα φύλλα κρούστας που είναι κομματιασμένα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις να μουσκέψουν όλα τα φύλλα στην πορεία ένα ταψάκι 36άρι το βουτυρώνουμε ρίχνουμε το υλικό μας και το ψήνουμε πάνω-κάτω αέρα στους 165 για 35 λεπτά
το γλυκό κρύο το σιρόπι ζεστό πριν ρίξουμε το σιρόπι το τρυπάμε με ένα πιρουνάκι ή με οδοντογλυφίδα Γιάννα σιροπιαστή όλο μας το γλυκό να γίνει ωραίο
Επίσης ξέχασαμε από επάνω γλυκό του πορτοκαλιού το σερβίρουμε για ντεκόρ
Η Συνταγή είναι από Kiki Ntoufa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις την παρακάτω εξαιρετική συνταγή..
Σήμερα ήρθε η ώρα της αγαπημένης μας πορτοκαλόπιτας
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι μπεικιν
Ξύσμα από ενα πορτοκαλι
Σιρόπι :
1,5 ποτήρι νερό
1,5 ποτήρι χυμό πορτοκαλι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Φλούδα από ενα πορτοκαλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2’ και αφήνουμε να κρυώσει βγάζοντας από μέσα τη κανέλα και τη φλούδα
Μετά Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα με ενα σύρμα
Κόβουμε με τα χέρια τα φύλλα στα 4 , τα τσαλακώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα
Λαδωνουμε ενα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα
Ψήνουμε στους 200 για περίπου μισή ωρα
μολις γίνει χαράζουμε όπως ειναι ζέστη και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.