Συνταγές
Μπορούμε να πούμε ότι είναι πιο πολύ νόστιμο έτσι – πορτοκαλόπιτα εκμεκ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Savvas Xrisanthi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ενα φύλλο κρουστας πακέτο
Ενα γιαούρτι
4 αυγά
Ενα μισή ποτήρι ζάχαρη
Ενα ποτήρι ηλιαιλεο
Ενα μπεκιν
Μια βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
Και το χυμό του.
Για το σιρόπι:
Δυο ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Φλούδα πορτοκάλι
Σταγόνες λεμονιού
Μια κανέλα ξύλο
4 γαρίφαλο .
Για την κρέμα
Δυο φακέλους κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφειγ
Με το ανάλογο γάλα.
Και τέλος μια φυτική σαντιγί από πάνω καρύδια και κεράσια
Η Συνταγή είναι από Savvas Xrisanthi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχο γλυκό ταψιού εκμεκ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Τόλης Καλφόπουλος- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. καταίφι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
φλούδα λεμονιού για το σιρόπι
5 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
το ανάλογο γάλα που γράφει στα φακελάκια
λίγο ξύσμα λεμονιού.
Σαντιγύ 1 κουτί μόρφατ τενεκεδάκιh
μισό κουτί γάλα ζαχαρούχο
καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα η μπαρες δημητριακων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το καταίφι σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους αφού το ξάνουμε για να αφρατέψει Ρίχνουμε εδώ και εκεί βούτυρο και το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε στο καταίφι όταν ψηθεί.
Αφού κρυώσει (το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο) βάζουμε την κρέμα στιγμής μετά την χτυπημένη σαντιγί και τα αμύγδαλα η τις μπαρες των δημητριακων
Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη και μπορείτε πλέον να σερβίρετε το εκμέκ. Καλή επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Τόλης Καλφόπουλος- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”