Συνταγές
Πολύ ωραίο και πολύ λαχταριστό κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Θεοχαροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για την κρέμα
780 γάλα (4 φλιτζάνια)
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ η άνθο αραβοσίτου βανίλια
2 κουταλιές σούπας αλεύρι γ.ο.χ
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 βανίλια για το κορν φλάουερ
λίγο βούτυρο
για το κέικ
3 αυγά
1 φλ ζάχαρη
μισό φλ σπορέλαιο
1 φλ γάλα
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 φακελάκι μπέικιν
2-2,5 φλ αλεύρι γ.ο.χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε όλα μαζί χωρίς το βούτυρο. Βάζουμε στη φωτιά να βράσει, να αρχίσει να δένει. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο
Για το κέικ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το κακάο, μπέκιν και αλεύρι. Το μιγμα να είναι λίγο σφιχτό, όχι νερουλό
Ρίχνουμε το μίγμα του κέικ σε μια ταψάκι τσέρκι, αποσπώμενο
Στη μέση απο το μιγμα κέικ, ρίχνουμε την κρέμα. ΠΡΟΣΟΧΗ η κρέμα να μην είναι καυτή, γιαυτό την ετοιμάσαμε νωρίτερα! Επίσης η κρέμα πρέπει να αφήνει 3-4 εκατοστά κενό απ τα τοιχώματα για να μπορέσει να φουσκώσει το κεικ και να την κλείσει.
Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά περίπου, να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βουτάμε στο κέικ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε όταν κρυώσει εντελώς για να σταθεροποιηθεί η κρέμα!
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Θεοχαροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.