Συνταγές
Πολύ ωραία τούρτα καρδιά
Η Εκτέλεση είναι από κ. Χριστίνα Χαραλαμπίδου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
• 1 μαργαρίνη soft 250 γρμ.
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 5 αυγά (κρόκοι και ασπράδια)
• 2 φλιτζάνια αλεύρι
• 1 φακελάκι μπέικιν
• 1 βανίλια
• 3 κουταλιές σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη
Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και όλα τα άλλα υλικά
Το τοποθετούμε σε ταψί Νο 34 και το ψήνουμε 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς περίπου
Για το σιρόπι:
• 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 φλιτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το παντεσπάνι το χώρισα στα δύο
Περιχύνουμε το σιρόπι κρύο και το αφήνουμε να το απορροφήσει
Ενδιάμεσα για γεύση έβαλα Nutela.Όχι μεγάλη ποσότητα για να μη γίνει βαριά η τούρτα μας.
Για την επικάλλυψη:
300 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κούπα κρέμα γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μάτι την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια και έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μίγμα μας και να λιώσει η κουβερτούρα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε την τούρτα μας.
Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σαντιγή λευκη garni για το στόλισμα μαζί με δύο κουταλιές κακάο.
Η Συνταγή είναι από “συνταγές της παρέας” Τούρτα Άρτεμις – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.