Συνταγές
Πολύ ωραία μαρμελάδα φράουλα γευστική και με ωραίο χρώμα
Κάποτε την μαρμελάδα την έκλεβαν από το βάζο με μικρό κουταλάκι
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 Κεσεδακια φραουλες δλδ 1,1/2 κιλο
1 κιλο ζαχαρη
1 κουπα νερο
1 κοφτη κουτακια του γλυκου κανελα
Μισο χυμο λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλα τις φραουλες
Τις κοβουμε στα τεσσερα κομματια,τις βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την μια κουπα νερο και την ζαχαρη
Μολις αρχισει το βρασιμο χαμηλωνουμε την φωτια και ξαφριζουμε
βραζουμε περιπου 40 λεπτα και στο τελος περνουμε τις φραουλες απο μεσα με μια τρυπητη κουταλα και τις βαζουμε μεσα στο μπλεντερ και τις κοβουμε…τοποθετουμε την μαρμελαδα σε μια αλλη κατσαρολα και ριχνουμε μεσα την κανελα και το λεμονι,βαζουμε παλι στην φωτια ανακατευουμε συνεχεια και σε 5 λεπτα σβηνουμε
Αποστειρωνουμε τα βαζα μας μεσα σε κατσαρολα με καυτο νερο μαζι με τα καπακια τους και ριχνουμε μεσα την μαρμελαδα καυτη κλεινουμε καλα και γυρναμε τουμπα τα βαζα μας και τα αφηνουμε για ενα βραδυ
Το σιροπι που θα μεινει το βαζουμε σε μπουκαλια και το χρησιμοποιουμε στα παγωτα…με αυτον τον τροπο εχουμε και μαρμελαδα και σιροπι
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .