Ορεκτικα
Πολύ νόστιμα και αφράτα Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή για τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού, με σίγουρη επιτυχία ! Προγραμμάτισε να τα φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ. γιαούρτι
2 αυγά
250 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, αδειάζοντας σε ένα μπολ το βούτυρο και σχεδόν το μισό αλεύρι. Με τα χέρια μας, τρίβουμε τα υλικά αυτά ώστε να γίνουν σαν ψίχα. Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέικιν και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε ακόμα λίγο αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Σταδιακά, συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, και έτσι φτιάχνουμε τη ζύμη.
Στην συνέχεια, αλευρώνουμε ελαφρώς το τραπέζι, βάζουμε επάνω τη ζύμη και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια, τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα.
Αφού ανοίξουμε τα φύλλα, κόβουμε το φύλλο σε μικρότερα στρογγυλά φύλλα, με τη βοήθεια ενός κουπάτ ή ενός μικρού στρογγυλού σκεύους. Σε κάθε ένα από τα μικρά αυτά φύλλα, βάζουμε λίγη τριμμένη φέτα, και καλύπτουμε με ένα ακόμα φύλλο, το οποίο πιέζουμε και κλείνουμε τις άκρες του με το κάτω.
Δίνουμε στα τυροπιτάκια, το κατάλληλο σχήμα χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος μίας κουτάλας και ένα πιρούνι (δες βίντεο παρακάτω).
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα τυροπιτάκια με τον ίδιο τρόπο, παίρνουμε μία λαμαρίνα ψησίματος, απλώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια. Με το πινέλο, αλείφουμε τα πιτάκια με κρόκο αυγού, προαιρετικά κάνουμε σχέδια επάνω τους και πασπαλίζουμε στο κέντρο με μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς έως ότου να ροδίσουν.
Μετά και από το ψήσιμο, η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί και τα τυροπιτάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα! Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics