Συνταγές
Πολύ ωραίες απολαυστικές και καλοφτιαγμένες καριόκες με κέικ που περίσσεψε..
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γραμμάρια φαρίνα που φουσκώνει μόνο του σχεδόν 1 φλιτζάνι σπορέλαιο αντί για ζάχαρη μπορειτε να βαλετε 2 φλιτζάνια μέλι 1 φλιτζάνι γάλα 2 βανίλιες και 4 αυγά .
Ανακατεύουμε το λάδι με το μέλι μετά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά το γάλα και στο τέλος το αλεύρι με τις βανίλιες.
Άλευρο- βουτυρώνουμε μία φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά η ανάλογα από το φούρνο.
Αφού μας περίσσεψε σχεδόν ένα ( είχα κάνει 2 κέικ ) το τριβουμε βαζουμε μία κουταλιά της σούπας μέλι ελάχιστο βούτυρο τρεις κουταλιές της σούπας κακάο 4-5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη μία χούφτα τριμμένα καρύδια και αμύγδαλα ( Γενικά όλα τα υλικά τα έβαλα με το μάτι) .
Ανακάτευουμε όλο το μείγμα το κανουμε σε ρολό μέσα σε αντικολλητικό χαρτί και το βαζουμε για λίγο στην κατάψυξη. Κόψαμε φετούλες κάναμε μπαλίτσες με τη μικρή μου κάναμε μπαστουνάκια και μετά τα βουτήξουμε στο γλάσο.
Για το γλάσο χρειάστηκαμε 2 κουβερτούρες και λίγο σπορέλαιο και τα γλώσσα με σε μπεν μαρί.
Τα βάλαμε σε χαρτάκια και τα αφήσαμε στο ψυγείο….
( Βγήκαν 15 , 17 κομμάτια)
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.