Συνταγές
Πολυ νόστιμα και μυρωδάτα μπισκότα βανίλιας……
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή το “10λεπτο” για μπισκότα βανίλιας.
10λεπτα να την φτιάξεις, 10λεπτα να τα ψήσεις, 10λεπτα να τα φας!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 αυγό
90γρ ζάχαρη
120μλ σπορέλαιο
220γρ αλεύρι
1/2κουτ.γλ. μπεϊκιν παουντερ
Βανίλια και λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλά ανακατευουμε αυγό,ζάχαρη και σπορέλαιο. Προσθέτουμε αλεύρι με μπεϊκιν παουντερ και βανιλια. Κάνουμε μπαλάκια περίπου 25 γραμμαρια ,λίγο πιέζουμε και βουτάμε μια πλευρά στην ζάχαρη.
Κάνουμε σχήμα με κουπατ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 10λεπτα. Μερικά έκανα με καστανή ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μεγάλα και χορταστικά μπισκότα σαμπλε που λιώνουν στο στόμα με άρωμα από βούτυρο και φρούτα.
Εκτέλεση από “Litsa Milonaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
750 Κοσκινισμενο αλεύρι γοχ
450 βούτυρο αγελάδες (χρησιμοποιώ πάντα Lupark )
250γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά μεσαία
1κουτ γ μπεικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχιζουμε το βούτυρο όπως είναι Παγωμένο από το ψυγείο Στον κάδο του μίξερΜε όλα τα υπόλοιπα υλικα
Ζυμώνουμε με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι
Εάν το ζυμαρακι μας είναι μαλακό Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί και μα σφίξει
Ανοίγουμε με τον πλαστή φύλλο λεπτό 3χιλιοστων Και κόβουμε δίσκους με κουπ πατ
Προθερμασμένο φούρνο στους160
Ψήνουμε για 15 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσουν
Βάζουμε στο κέντρο μαρμελάδα, Στα ολόκληρα μπισκοτα, Στα υπόλοιπα με την τρυπούλα Ντρεσαρουμε ζάχαρη άχνη με το σουρωτήρι μου
Εκτέλεση από “Litsa Milonaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”