Connect with us

Γλυκα

Πλούσιο Κέικ Μπάουντυ (Καρύδα Σοκολάτα)

Published

on

Bounty cake2 image

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

 Μερίδες:  12

Υλικά:

Για το Κέικ (προσαρμοσμένο από το Κέικ Μαρμπρέ):

  • 1 βούτυρο ή μαργαρίνη (250 γραμμάρια), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά μεγάλα (των 65 γραμμαρίων) σε θερμοκρασία δωματίου, χωρισμένα
  • Μία πρέζα αλάτι
  •  25 γραμμάρια ρόφημα σοκολάτας ή κακάο
  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γραμμάρια κόρν φλάουρ
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού ή άλλου εσπεριδοειδές
  • 35  γρ. γάλα (3 κουταλιές σούπας)

Για το συρόπι:

  • ¼ κούπας ζάχαρη
  • ¼ κούπας νερό
  • 1 κουταλιά λικέρ λεμονιού (limoncello)

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. αποξηραμένη καρύδα τριμμένη
  • 50 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 120 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 5- 6 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή μια αμπούλα
  • 1 κούπα ζάχαρη

Γλάσο σοκολάτας:

  • 175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 10 γρ. βούτυρο ή μαργανίνη
  • 1 κουταλιά συρόπι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35%

Προαιρετικά:

  • 2 κουταλιές τρίμματα σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το Κέικ:  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  180C/ 350 F και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο.
  2. Ντύνουμε ένα ταψί 24 εκ. με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα πλαϊνά της φόρμας.
  3. Ενώνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σοκολατούχο ρόφημα, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και τα κοσκινίζουμε μαζί.  Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα.
  4. Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
  5. Προσθέτουμε τα κροκάδια, ένα-ένα μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  7. Καθαρίζουμε τα πλαϊνά του μίξερ και το ξανακτυπάμε.    (Σ’ αυτή τη φάση μπορεί να μας φανεί ότι το μείγμα έχει κόψει.  Μη δώσετε σημασία γιατί θα επανέλθει με το αλεύρι).
  8. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα από το αλεύρι.
  9. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα  και με τη σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα.
  10. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.  Απλώνουμε το κέικ με τη σπάτουλα και χτυπάμε το ταψί πάνω στο τραπέζι μερικές φορές.
  11. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 50-55 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.   Μετά τα 45 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να βγει καθαρό.
  12. Το αφήνουνε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
  13. Ετοιμάζουμε το συρόπι:  Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλύσει η ζάχαρη και το βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέστε το limoncello και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  14. Εάν η κορυφή του κέικ είναι πολύ στρογγυλεμένη, κόβουμε μια φέτα με ένα οδοντωτό μαχαίρι για να το ισιώσουμε.
  15. Χωρίζουμε το κέικ σε δύο ίσα μέρη.
  16. Βάζουμε το ένα κομμάτι πίσω στο ταψί και βάζουμε το στεφάνι γύρω του. Βρέχουμε και τα δύο κομμάτια με το μισό σιρόπι.
  17. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:  Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.  Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια παχιά πάστα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
  18. Κτυπάμε την  κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε την πάστα καρύδας, το κρεμώδες τυρί και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  19. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο κέικ και βάζουμε το δεύτερο κομμάτι από πάνω.  Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλάσο.
  20. Ετοιμάζουμε το Γλάσο:  Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη λιώνουμε στα 640 watt για ένα λεπτό. Ανακατεύουμε και την ξαναζεσταίνουμε για ακόμα ένα λεπτό ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  21. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.  Εάν το γλάσο είναι πολύ πηχτό το αραιώνουμε με λίγο συρόπι.
  22. Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το απλώνουμε να πάει παντού.
  23. Πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας από πάνω.
  24. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν αφαιρέσουμε το στεφάνι.

Μερικά Χρήσιμα Τιπς

Τιπ 1

Εάν δεν έχετε ξαναφτιάξε κέικ και φοβάστε με την ιδέα να το φτιάξετε μόνοι μας, αυτό το κέικ είναι τέλειο για αρχάριους.  Γίνεται πανεύκολα και ούτε καν μίξερ δεν χρειάζεται.  Μπορείτε να χτυπήσετε τα υλικά με το σύρμα ή να τα ανακατέψετε ακόμη και με το κουτάλι.   Η μαρέγκα δεν είναι απολύτως απαραίτητη αλλά εάν μπορείτε να τη φτιάξετε, σίγουρα προσθέτει όγκο και κάνει το κάνει πιο ανάλαφρο.

Τιπ 2

Βούτυρο ή μαργαρίνη;  Σίγουρα το βούτυρο έχει καλύτερη γεύση αλλά η μαργαρίνη κάνει την ίδια δουλειά και κερδίζετε λίγο χρόνο γιατί το βούτυρο θέλει λίγο περισσότερο χρόνο για να μαλακώσει.  Γιαυτό προγραμματίστε να αγοράσετε τα υλικά σας πριν το φτιάξετε!

Tip 3

Μην μπείτε στον πειρασμό να ανοίξετε τον φούρνο πριν να περάσουν τουλάχιστον 40 λεπτά, γιατί θα το μετανοιώσετε!  Το κέικ σας που κάνατε με τόσο κόπο θα ξεφουσκώσει.

Τιπ 4

Μπορείτε να φτιάξετε το κέικ μέχρι και δύο μέρες πριν.  Βάλτε το σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή τυλίξτε το με μεμβράνη κουζίνας.

Τιπ 5

Οι αρχάριοι μπορούν απλώς να κόψουν το κέικ στα δύο και να βάλουν μαρμελαδα για γέμιση ή απλώς να πασπαλίσουν λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές3 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές5 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές7 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές9 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές11 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές12 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version