Λαδερα
Πιπεριές γεμιστές με κιμά – ένα πεντανόστιμο και σχετικά ελαφρύ γεύμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
6 πιπεριές κόκκινες «καμπάνα»
500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
6 κουτ. σούπας ρύζι βρασμένο
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
6 κουτ. σούπας μαϊντανό κομμένο
1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
1 κονσέρβα των 400 γραμ. ντομάτες Κον κασέ ψιλοκομμένες
1/2κούπα κρασί λευκό
1/2κούπα ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
Πιπέρι από μύλο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο κελσίου στον αέρα.
Κόβουμε τα καπάκια, στις πιπεριές, τις ξεσποριάζουμε, και τις βάζουμε στο ταψί.
Σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία με το μισό ελαιόλαδο, μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, με τα σκόρδα για 5 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε την πάπρικα, δυναμώνουμε την φωτιά στο φουλ, ρίχνουμε τον κιμά, και μόλις ροδίσει, σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε 5 λεπτά να απορροφήσει ο κιμάς το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε, και μαγειρεύουμε, για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το αυγό, τον μαϊντανό, τον ανθό, τρίβουμε πιπέρι, ανακατεύουμε, και γεμίζουμε τις πιπεριές.
Κλείνουμε με τα καπάκια, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά, στην χαμηλή σχάρα, η μέχρι να μαγειρευτεί η γέμιση, και να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!