Συνταγές
Πετυχημένα, τέλεια φτιαγμένα πεϊνιρλι
Η Συνταγή είναι από κ. Βίκυ Καραγιάννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη:
•3 κούπες αλευρι
•1 κούπα νερο ή γαλα χλυαρο (εγώ έβαλα νερο)
•1 φακελάκι ξηρή μαγιά
•2 κ.γ ζάχαρη
•1 κ.γ αλάτι
•3 κ.σ βούτυρο λιωμένο
—> λιωμένο βούτυρο για την επικάλυψη
Για την σάλτσα:
-> σάλτσα ντομάτας
-> ζαμπόν,μπέικον,γαλοπούλα κλπ
-> κασέρι,γκούντα κλπ
-> πιπεριά,μανιταρια
Εκτέλεση:
Βαζουμε σε ένα μπολ αλευρι, ζάχαρη, αλάτι, ξηρή μαγιά και τα ανακατεύουμε
Κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε το βούτυρο και το νερο
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου
Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια και φτιάχνουμε τπ σχήμα στενόμακρο οβάλ
Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και κλεινουμε καλά τις γωνιές μας αφήνοντας το κενό στην μέση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Αφήνουμε τα πεινερλι να φουσκώσουν για ακόμα 15 λεπτά
Τα βαζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο )
Μολις τα βγάλουμε από τον φούρνο αλειφτούμε με λιωμένο βούτυρο και είναι έτοιμα
Η Συνταγή είναι από κ. Βίκυ Καραγιάννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.