Συνταγές
Πεντανόστιμη Τούρτα Ναπολεόν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
-400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
-250 γρ βουτύρου παγωμένο
-200 γρ. κρέμα γάλακτος 33-35%
-1 αυγό
-½ κ.γ. αλάτι
Υλικά για την κρέμα :
-500 ml γάλα πλήρες
-εκχύλισμα βανίλιας
-4 κρόκους
-100 γρ. ζάχαρης
-2 κ σ αλεύρι
-2 κ σ κορν φλάουρ
-200 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη 33-35%
-50 γρ βουτύρου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα στη συνταγή μας είναι να ρίξουμε σε ένα ποτήρι 1 αυγό και 200 γρ. κρέμα γάλακτος 33% έως 35% και ανακατεύουμε.
Κατόπιν σε ένα τραπέζι, θα ρίξουμε τα 400 γρ. από το αλεύρι, μισή κουταλιά αλάτι και θα τρίψουμε με τον τρίφτη τα 250 γρ. παγωμένου βουτύρου. Τα υλικά αυτά θα τα ανακατέψουμε με τα χέρια μας ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα μεταξύ τους.
Αυτό το μείγμα το συγκεντρώνουμε και κάνουμε στο κέντρο του ένα άνοιγμα. Εκεί θα ρίξουμε το περιεχόμενο από το ποτήρι που έχουμε ήδη έτοιμο και σιγά σιγά με ένα κουτάλι θα αρχίσουμε να ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να φτιάξουμε μία ζύμη, την οποία με τα χέρια μας θα την ζυμώσουμε πολύ ελαφρά και για λίγο ώστε να μην λιώσει το βούτυρο.
Θα φτιάξουμε από αυτή τη ζύμη ένα ρολό το οποίο θα κόψουμε σε 8 ίσα κομμάτια τα οποία πλάθουμε σε μορφή μπάλας. Βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο ή άλλο σκεύος ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, τα τοποθετούμε επάνω και κατόπιν αφού τα τυλίξουμε με την λαδόκολλα τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή έως μία ώρα ώστε να σφίξει η ζύμη.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα που η ζύμη θα είναι στο ψυγείο πάμε να φτιάξουμε την κρέμα. Θα βάλουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσει γάλα περίπου 500 γραμμάρια. Παράλληλα σε ένα μπώλ θα ρίξουμε τους 4 κρόκους αυγών, τα 100 γρ. ζάχαρης και το ένα πακέτο βανιλίνης και θα τα ανακατέψουμε καλά με τον αναδευτήρα. Θα προσθέσουμε 2κσ αλεύρι και 2κσ κορν φλάουερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μπωλ με την κρέμα. Θα ανακατέψουμε έως το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και κατόπιν θα το ξαναβάλουμε στο κατσαρολάκι, θα ανακατέψουμε έως ότου να δέσει η κρέμα. Μόλις η κρέμα αρχίσει να βγάζει τις πρώτες φούσκες από το βράσιμο θα την βγάλουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε σε κομμάτια περίπου 50 γρ. βούτυρο και θα ανακατέψουμε καλά έως ότου όλα τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους και να λιώσει καλά το βούτυρο.
Σε μία λαμαρίνα θα βάλουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης, θα ρίξουμε την κρέμα, θα την αφήσουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα. Μετά θα την σκεπάσουμε με την μεμβράνη και θα την βάλουμε στο ψυγείο για 2 ώρες έως ότου σφίξει καλά.
Σε ένα κομμάτι λαδόκολλα, θα πασπαλίσουμε λίγο αλεύρι και θα απλώσουμε μία μπάλα από τη ζύμη αφού τα έχουμε βγάλει από το ψυγείο. Θα τα απλώσουμε καλά με τον πλάστη και θα τους δώσουμε ένα πάχος περίπου 2 χιλιοστών.
Αφού απλώσουμε καλά τη ζύμη και της δώσουμε ένα τετράγωνο σχεδόν σχήμα, βάζουμε από πάνω την ειδική φόρμα. Η ζύμη θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από τις διαστάσεις της φόρμας.
Στη συνέχεια, θα μεταφέρουμε το φύλλο της ζύμης επάνω σε λαδόκολλα, θα την τρυπήσουμε σε όλη την επιφάνεια με ένα πηρούνι, την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρι άχνη και την ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 7 έως 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Μετά το ψήσιμο, τοποθετούμε πάλι την ειδική φόρμα επάνω από την ψημένη ζύμη και κόβουμε τα μέρη της που είναι έξω από τις διαστάσεις της φόρμας. Τα περισσεύματα αυτά της ψημμένης ζύμης θα τα βάλουμε στο μπώλ και θα τα τρίψουμε.
Χτυπάμε σε ένα δοχείο με το μίξερ τα 200 γρ. κρέμας γάλακτος.
Βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα, και την χτυπάμε για λίγο με το μίξερ να αραιώσει και κατόπιν αδειάζουμε επάνω της την χτυπημένη κρέμα γάλακτος σταδιακά, χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ.
Βάζουμε τις ανοικτές ψημένες ζύμες επάνω σε λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω τους μία ποσότητα από την κρέμα ομοιόμορφα, βάζοντας την μία μετά πάνω από την άλλη δημιουργώντας μία στοίβα και ουσιαστικά την τούρτα.
Στη συνέχεια, θα πάρουμε τα τριμμένα τεμάχια από την ζύμη και με τη μαρίζ θα τα απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και προσεκτικά αφαιρούμε με το πινέλο τα υπολλείματα.
Η τούρτα μας είναι έτοιμη, θα την αφήσουμε έτσι για περίπου 30 λεπτά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes