Connect with us

Συνταγές

Πεντανόστιμη πίτα με πατάτες από τον Καύκασο συνταγή από τη Βόρεια Οσετία–Αλανία

Published

on

maxresdefault 37

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Yλικά:

Για τo προζύμι:
-1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
– 2 κ.σ. ξηρή μαγιά
– 2 κ.σ. αλεύρι
– 2 κ. γλυκού ζάχαρη

Για τη ζύμη:
-προζύμι
-500 ml. χλιαρό νερό ή (250 νερό και 250 γάλα)
-2 κ.γ. αλάτι
– 750 γρ. έως 1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
-0.5 φλιτζάνι σπορέλαιο + λίγο για να βρέξετε τα χέρια

Για το γέμισμα:
-600 γρ. πατάτες
-600 γρ. τυρί (300 γρ. κασέρι και 300 γρ. μυζήθρα )
-100 ml γάλα
-40 γρ. βούτυρο (εάν το τυρί δεν είναι λιπαρό)
-αλάτι

Για την γέμιση №2:
-300 γρ. κασέρι
-300 γρ. μοτσαρέλα
– βούτυρο για να αλείφω την πίτα

Τοποθετείτε το ταψί που θα ψήσετε την πίτα στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου και τον ανάβετε στους 275°C.  Αφήνετε το ταψί στο φούρνο για 20-25 λεπτά πριν το ψήσιμο. Είναι σημαντικό το ταψί να είναι πολύ ζεστό, ώστε να να μην κολλήσει η πίτα. Φορμα διαμετρου 28-30 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή μας ρίχνοντας σε ένα μπωλ, 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό, 2κ.σ ξηρή μαγιά, 2κ.σ αλεύρι και 2κ.γ ζάχαρι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά έως ότου αφρίσει.

Κατόπιν θα ρίξουμε σε μία μεγάλη λεκάνη 500 γρ. χλιαρό νερό, 2 κ.γ αλάτι και 750 γρ. έως 1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο. Θα τα ανακατέψουμε με τα χέρια μας έως ότου παράξουμε μία ομοιόμορφη ζύμη. Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά. Αυτή η ζύμη πρέπει να γίνει όχι πολύ σφιχτή, θα πρέπει να κολλάει στα χέρια μας. Προσθέτουμε μισό φλυτζάνι σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 5 έως 7 λεπτά. Καλύπτουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος έως ότου φουσκώσει και γίνει σχεδόν το διπλάσιο.

Στο επόμενο βήμα φτιάχνουμε σε μία άλλη λεκάνη την γέμιση. Ρίχνουμε 600 γρ. πουρέ πατάτας, 300 γρ. κασέρι και 300 γρ. μοτσαρέλλα, 100 γρ. χλιαρό γάλα, 40 γρ. λιωμένο βούτυρο, λίγο αλάτι και ζυμώνουμε καλά. Αυτή την γέμιση θα την χωρίσουμε σε 3 μπάλες.

Παίρνουμε την λεκάνη με την ζύμη η οποία έχει φουσκώσει και φτιάχνουμε όμοια και με αυτή 3 μπάλες. Το αφήνουμε για περίπου 5 έως 7 λεπτά.

Τώρα θα απλώσουμε στο τραπέζι με τον πλάστη ή με τα χέρια μία μπάλα ζύμης και θα ρίξουμε επάνω της την γέμιση.Η μπάλα της ζύμης να ανοιχτεί σε μέγεθος πιάτου. Αφού λοιπόν ρίξουμε την γέμιση, την απλώνουμε και κλείνουμε την ζύμη γύρω γύρω. Στην συνέχεια την γυρίζουμε ανάποδα και την αφήνουμε για 5 λεπτά. Μετά από αυτά τα 5 λεπτά θα το απλώσουμε να ανοίξει λίγο, προσεκτικά, δημιουργώντας έτσι την τελική μορφή της πίτας.

Βάζουμε ένα ταψί στο φούρνο έως ότου κάψει καλά και βάζουμε μέσα την πίτα με την γέμιση που φτιάξαμε προηγουμένως. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 5 έως 7 λεπτά στους 250 έως 270 βαθμούς στις αντιστάσεις. Πριν το βάλουμε στο φούρνο κάνουμε στο κέντρο της πίτας μία μικρή τρύπα για να μην σκάσει.

Η πίτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές6 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές8 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές10 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές12 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές14 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές14 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version