Συνταγές
Πεντανόστιμη κισ ρολέν που σε ταξιδεύει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία”
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ κρύο βούτυρο
75ml κρύο νερό
Αλάτι
1 κρόκος αυγού
1 κουτ. σούπας γάλα
Για τη γέμιση
2 αυγά και 2 κρόκοι
300ml κρέμα γάλακτος 35%
200γρ καπνιστό μπέικον
200γρ έμμενταλ τριμμένο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Πιπέρι
1/2κγ αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τη βάση. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με τα χέρια το αλεύρι με το βουτυρο, κομμένο σε κομματάκια, όσο είναι δυνατόν. Προσθέτουμε σταδιακά το κρύο νερό. Η ζυμη πρέπει να είναι σφιχτή. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για 20´ στο ψυγείο. Αλευρώνουμε την επιφανεια εργασιας και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους περίπου 0,5εκ, λίγο μεγαλύτερο από την ταρτιέρα στην οποία θα ψηθεί (διάμετρος 26-27εκ). Βουτυρώνουμε ελαφρά την ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο, ώστε να εφαρμόσει καλά στον πάτο και στα πλάγια. Τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα πηρούνι. Βάζουμε στην επιφάνειά της χαρτί ψησίματος και ξερά όσπρια ή τα ειδικά κεραμικά σφαιρίδια, ώστε να μην φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15´.
Χτυπμε τον κρόκο του αυγού με το γάλα. Αφαιρουμε τα όσπρια από τη βάση και αλείφουμε την επιφάνειά της με το μείγμα του αυγού. Ψήνουμε για ακόμη 15´, μέχρι να ροδίσει καλά.
Για τη γέμιση
Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια και το ροδίζουμε μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι. Βγάζουμε την ψημένη βάση από το φούρνο. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Βάζουμε το μπέικον στην ψημένη βάση και το σκεπάζουμε με το μισό τυρί. Ρίχνουμε από επάνω το μείγμα των αυγών και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Βάζουμε πάλι την κις στο φούρνο και την ψήνουμε για 20-25´, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Βγάζουμε την κις από το φούρνο και την αφήνουμε να μείνει για 10´, πριν την κόψουμε . Τη σερβίρουμε ζεστή.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία”