Συνταγές
Σε λίγα απλά βήματα ετοιμάστε παστουρμαδόπιτα με τραγανό φύλλο
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
30 φετάκια παστουρμά
650 γρ. κασέρι τριμμένο χοντρά
Ντομάτα σε φέτες
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
λάδι για τα φύλλα
Για τον παστουρμά
1 αβγό
150 γρ. γάλα φρέσκο
Αφαιρούμε το τσιμένι
Και βάζουμε σε μαρινάδα χτυπημένου αβγού και γάλα στο ψυγείο 2 ώρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψάκι λίγο μικρότερο από τα φύλλα.
Λαδώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα πολύ καλά.
Επάνω στρώνουμε τυρί αφού έχουμε κρατήσει λιγότερο από το μισό για επάνω.
1η στρώση λοιπόν τυρί.
2η στρώση τον παστουρμά.
Που έχουμε βγάλει από την μαρινάδα χωρίς ζουμιά δεν χρειάζεστε σκούπισμα.
3η στρώση ροδέλες ντομάτας μετρίου μεγέθους όχι πολύ πολύ λεπτοκομένες.
4η στρώση το υπόλοιπο κασέρι.
Και τα άλλα 3 φύλλα πολύ καλά λαδωμένα, χαράζω.
Λίγο μαυροκούκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σιγά-σιγά να ροδίσουν τα φύλλα.
Έχουμε χρησιμοποιήσει το χωριάτικο φύλλο ζαγορίσιο.
Προσοχή το κασέρι μην είναι πολύ αλμυρό.
Εχουμε χρησιμοποιήσει το λογάδι.
Η ντομάτα να πιάσει όλη την επιφάνεια.
Τη μαρινάδα την κάνουμε για να γλυκάνει ο παστουρμάς και να μην έχει τη βαριά γεύση και να ειναι πιο ελαφρύς.
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!