Συνταγές
Τέλειο φαγητό!! Το αγαπημένο μας παστίτσιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κιμά από μοσχάρι, 1 μεγάλο κρεμμύδι με 3 σκ. σκόρδο στο μούλτι, 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 1 φλυτζανάκι λευκό ξηρό κρασί, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κτσ. κέτσαπ, 1 ξύλο κανέλα, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κτγ. πάπρικα γλυκιά, 1 μικρό καρότο με μια πιπεριά Φλωρίνης στο μούλτι να γίνουν πολτός, λίγη ζάχαρη, νεράκι .
Βάζω τον κιμά μέχρι να πιεί τα υγρά του, ρίχνω το ελαιόλαδο, τα σωτάρω, μετά το κρεμμύδι, το σωτάρω 2 λεπτά, σβήνω με το κρασί, αφήνω λίγο να φύγει το αλκοόλ, και ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνω τη χύτρα για 15 λεπτά.
Ανοίγω, δεν θέλουμε πολλά υγρά αλλά να έχει αρκετή σάλτσα ο κιμάς. Τρίβω στον κιμά ένα κομματάκι τυρί φέτα.
Βράζω τα μακαρόνια, εγώ βάζω το Νο 5. τα βράζω για 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, τα σουρώνω, τα καίω με βούτυρο, τα στρώνω στο ταψί και ρίχνω αρκετό κεφαλοτύρι γλυκό όχι αλμυρό.
Βάζω τον κιμά και επάνω την μπεσαμέλ.
Μπεσαμέλ: 1 λίτρο γάλα, 8 κτσ. αλεύρι, τα δένω κρέμα με λίγο αλατάκι και μοσχοκάρυδο. Οταν πήξει ρίχνω 1 κομματάκι βούτυρο και όταν κρυώσει 2 κρόκους και μια χούφτα κεφαλοτύρι.
Την στρώνω στο ταψί και ρίχνω λίγο κεφαλοτύρι και λίγο μοσχοκάρυδο, ψήνω με αέρα στους 200 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.