Συνταγές
Πολυαγαπημένο φαγάκι – Νοστιμότατο και καλοφτιαγμένο παστίτσιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
5 ντομάτες κομμένες στο μουλτι
1 Καρότο τριμμένο
5 με 6 γαρυφαλακια
8 κόκκους μπαχάρι
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
600 με 700 γρ μακαρόνια νούμερο 5
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα τριμμένη
Τριμμένη μυζήθρα και κεφαλοτυρι
Ενταμ για πασπάλισμα στην επιφάνεια της μπεσαμέλ (σήμερα δεν έβαλα)
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ελαιόλαδο
10 κουταλιές αλεύρι
2 λίτρα γάλα
1 ή 2 αυγά
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τα μπαχαρικά , όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθει και το σκόρδο, κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα .
Ρίχνουμε το καρότο ανακατεύουμε λίγο να σωταριστει και όταν πιει τα υγρά του προσθέτουμε την ντομάτα, τη Δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά της η ντομάτα.
Κατόπιν ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει και να μείνει με τη σαλτσούλα του, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και το βάζουμε στην άκρη.
Σε βρασμένο και αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε όσο λέει η συσκευασία ή όσο μας αρέσει, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί, ρίχνουμε αρκετή μυζήθρα και κεφαλοτυρι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι , ανακατεύουμε να ψηθεί για ένα λεπτό, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα να μην μας σβολιασει και φτιάχνουμε μια ρευστή μπεσαμελ, ρίχνουμε αλάτι λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο .
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμελ ανακατεύοντας γρήγορα.
Μέσα στη μπεσαμέλ ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε, παίρνουμε 2- 3 βαθιές κουτάλες και τις ρίχνουμε στο κιμά μαζί και την τριμμένη κανέλα, ανακατεύουμε και όλο μαζί το αδειάζουμε στο ταψί με τα μακαρόνια, με δύο κουτάλια ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα μακαρόνια με τον κιμά και τα στρώνουμε στο ταψί.
Ρίχνουμε την μπεσαμελ πασπαλίζουμε με το Ενταμ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου 45-50 λεπτά να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.