Συνταγές
Παστίτσιο για σήμερα – Μούρλια φαγητό πολύ λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε κρεμμύδι και σκόρδ, μετά προσθέτω 1 κιλό κιμά ανάμεικτο και αφήνουμε να τσιγαριστεί.
Στη συνέχεια βάζουμε σάλτσα ντομάτα, πελτέ, μαϊντανό, 3 ξυλάκια κανέλα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί.
Ταυτόχρονα έχω βράσει και τα μακαρόνια και τα έχουμε αφήσει να στραγγίξουν.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα μακαρόνια μέσα, από πάνω κόβουμε μικρά κομματάκια βούτυρο, απλώνουμε τον κιμά να πάει παντού και μετά φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
Για τη μπεσαμέλ
-150 γρ. βούτυρο
-150 γρ. αλεύρι γοχ.
-1 1/2 λίτρο γάλα
-100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
-αλάτι
-πιπέρι
-μοσχοκάρυδο
-3 κρόκους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά- σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας.
Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε 3 κρόκους, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε και την μπεσαμέλ από πάνω στο κύμα τρίβω λίγο τυράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ή 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.