Συνταγές
Λατρεμένο γλύκισμα – φτιάξτε τώρα παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θανος Βουτσας – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλιτζ. τσαγιού νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγιού νερό
200 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (για την καραμέλα)
Εκτέλεση
1.Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
2.Ετοιμάζετε την καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
3.Εν τω μεταξύ ανακατεύετε σε ένα μπολ το λάδι,το νισεστέ, τη ζάχαρη και το νερό καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
4.Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη ρίχνετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
5.Προσθέτετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε.
6.Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί(περίπου 28 εκ.)και καίμε την επιφάνεια με καμινέτο. Εναλλακτικά ανάβετε το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για χαλβά Φαρσάλωνσου ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θανος Βουτσας- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”