Συνταγές
Παραδοσιακό παστίτσιο που έγινε πολύ νόστιμο – Μπουκιά και συχγώριο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. χοντρό μακαρόνια για παστίτσιο
-600 γρ.κιμά μοσχαρίσιο και 200 γρ. κιμά χοιρινό
-1/3 φλ. ελαιόλαδο
-2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
-1 καρότο τριμμένο
-2 σκ. σκόρδο τριμμένο
-400 γρ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα
-λίγο κονιάκ
-1 ξιλάκι κανέλα
-λίγο κίμινο
-1 δαφνόφυλλα
-αλάτι ,πιπέρι
για τη μπεσαμέλ
-100 γρ. βούτυρο
-100 γρ. αλεύρι
-1 λίτρο γάλα
-αλάτι
-λευκό πιπέρι
-μία πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Για τον κιμά
Σέ πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τόν κιμά. Δεν ανακατεύουμε συνεχώς για να μη χάνει τα υγρά του, αυτό διαρκεί 8 λεπτά. Τότε ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε 5 λεπτά και μεταφέρουμε την κανέλα. Σκεπάζουμε τον κιμά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά χωρίς να βάλουμε νερό μέχρι να πιεί τα υγρά του τελείως .
Τό ταψί φούρνου βάζουμε νά ζεσταθεί αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά, τα βρασμένα μακαρόνια ανακατεύουμε με λίγο βούτυρο ή βιταμ αντί για λάδι για να κολλήσουν και μην διαλυθούν όταν θα κόψουμε το φαγητό μας.
Στρώνουμε μια λεπτή στρώση από τα βρασμένα μακαρόνια, μέσα στα υπόλοιπα μακαρόνια ανακατεύουμε τον κιμά, από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ και από πάνω τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Η συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.