Connect with us

Γλυκα

Παραδοσιακή Αγγλική συνταγή για Χριστουγεννιάτικο Κέικ

Υλικά: Για να μετατρέψετε τις ουγγίες σε γραμμάρια 1 ουγγία = 28,35 γρ.) 9 oz αλεύρι ½ κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι mixed spice 14 oz σταφίδες μαύρες 14 oz σταφίδες ξανθές 2 oz ανάμεικτα φρουί γλασέ, ψιλοκομμένα 3 oz κεράσια γλασέ, κομμένα στα τέσσερα 2 oz αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα 8 oz βούτυρο 8 oz […]

Published

on

english christmas cake 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά:

Για να μετατρέψετε τις ουγγίες σε γραμμάρια 1 ουγγία = 28,35 γρ.)

  • 9 oz αλεύρι
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι mixed spice
  • 14 oz σταφίδες μαύρες
  • 14 oz σταφίδες ξανθές
  • 2 oz ανάμεικτα φρουί γλασέ, ψιλοκομμένα
  • 3 oz κεράσια γλασέ, κομμένα στα τέσσερα
  • 2 oz αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 8 oz βούτυρο
  • 8 oz μαλακή σκούρα ζάχαρη
  • 4 αυγά ελαφρά κτυπημένα
  • 1 ½ κουταλάκι συρόπι black treacle
  • 2 κουταλιές κονιάκ

Εκτέλεση

Βάζουμε δύο στρώσεις λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψί 8 ιντσών καθώς και μια λωρίδα στα πλαϊνά του ταψιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, και βάζουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπωλ. Κτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να ασπρίσει και να αφρατέψει. Κτυπάμε τα αυγά ένα-ένα και τα προσθέτουμε. Προσθέτουμε το σιρόπι και το αλεύρι, τα φρουί γλασέ, τις σταφίδες, τα κεράσια και τα αμύγδαλα..

Βάζουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και σε κρύο φούρνο ψήνουμε στους 300o F= 150ο κελσίου, για 3 ώρες, μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε στους 275o = 135 ο κελσίου για 1-1 ½ ώρες ή μέχρι να έχει ψηθεί. Δοκιμάζουμε με την οδοντογλυφίδα και εάν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε συρμάτινο δίσκο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε, τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και με κουταλάκι το βρέχουμε με το κονιάκ. Όταν κρυώσει εντελώς το τυλίγουμε με λαδόκολλα ή σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Πρώτο γλάσο

Γλάσο αμυγδαάλο

  • 12 oz. ασπρισμένα και κοπανισμένα αμύγδαλα
  • 6 oz. ζάχαρη
  • 6 oz. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • Μερικές σταγόνες εσσάνς αμυγδάλου.
  • 3 κουταλιές μαρμελάδα βερύκοκο

Αναμιγνύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη σε ένα μπωλ, μετά αναμιγνύουμε τα ασπράδια με το εσάνς αμυγδάλου μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή αλοιφή. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο και το μοιράζουμε σε τρία μέρη. Το ανοίγουμε (1/3) σε επιφάνεια πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και φτιάχνουμε ένα στρογγυλό φύλλο όσο είναι το ταψί μας. Το υπόλοιπα 2/3 τα ανοίγουμε σε λωρίδες όσο είναι το ύψος και το μήκος των πλαϊνών του κέικ μέχρι να κλείσει μέσα όλο το κέικ.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα στην επιφάνεια και τα πλαϊνά του κέικ. Τοποθετούμε τα γλάσα πάνω στο κέικ και το πιέζουμε να κολλήσει μεταξύ τους. Το αφήνουμε να στεγνώσει τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν τοποθετήσουμε το τελευταίο γλάσο.

Γλάσο Ρουαγιάλ

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 2 lb., κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια γλυκερίνη

Κτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, κουταλιά-κουταλιά και κτυπάμε καλά κάθε φορά που βάζουμε ζάχαρη. Τέλος βάζουμε το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη. Για να μη σας πετρώσει το γλάσο να σκεπάσετε το μπωλ με ένα υγρό πανί.

Απλώνετε το γλάσο σε παχύ στρώμα επάνω και στα πλαϊνά και με το χερούλι ενός κουταλιού σχηματίζεται κορυφές. Αφήνετε μία μέρα να στεγνώσει και τοποθετείτε τα στολίδια της αρεσκείας σας.

Περισσότερα στο :  kopiaste

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές8 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές10 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές12 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα14 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές16 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές18 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές19 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version