Συνταγές
Πάρα πολύ ωραία παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκότα!!! Και του χρόνου με υγεία και ευτυχία!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Laureta Cenkaj Hamataj – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια του νερού βούτυρο
1 ποτήρι του νερού γάλα
1 κτγ. βανίλια υγρή
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
1 κτγ. σόδα μαγειρικής
1 κιλό αλεύρι και λίγο ακόμα θα το δείτε με το μάτι
Λίγο αλάτι
*Συνταγή για την κρέμα από πάνω
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη άχνη
3 κτσ. γάλα
1 κτσ. χρώμα κόκκινη της ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη. Μετά ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα, το Μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη βανίλια, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα.
Επειτα ρίχνουμε το αλεύρι σιγά- σιγά και τα ζυμώνουμε καλά.
Μετά ανοίγουμε με το πλάστη ένα μεγάλο φύλλο και τα κόβουμε σε στρογγυλό σχέδιο με ένα στρογγυλό σχέδιο αν έχουμε αν δεν έχουμε τα κόβουμε με ένα μεγάλο ποτήρι.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Μετά παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μετά με ένα πινέλο βάφουμε τα μπισκότα μόνο από την πάνω πλευρά τα αφήνουμε σε μια σχάρα σε θερμοκρασία δωματίου να παγώσουν όχι σε ζεστό μέρος.
Η Συνταγή είναι από Laureta Cenkaj Hamataj – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.