Συνταγές
χριστουγεννιάτικα ψωμάκια Παραδοσιακά σουηδικά χριστουγεννιάτικα ψωμάκια Lucia / lussekats
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mako-Maria Bekurashvili – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
A)1 κιλό. Αλεύρι για τα τσουρέκια
+ 20 γρ. Μπέικιν πάουντερ
+ 1 τεμ. Βανίλια
+1 γ / γ. Κανέλα
+ Λίγο αλάτι
+ μαστίχα
+ Κάρδαμο
Ανακατέψτε τα όλα καλά και αφήστε τα σε ζεστό μέρος
Β) +25 γρ. Μαγιά
+2 γ / γ. Ζάχαρη
+1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
+50 ml. Ζεστό νερό. Τα ανακατεύουμε όλα και τα βάζουμε σε ζεστό μέρος.
Γ) +2 αυγά
Χτυπάμε καλά +100 γρ ζάχαρη
Δ) +500 ml. Γάλα
+1 γρ Κρόκος Κοζάνης
+150 γρ. Βούτυρο
+150 γρ. ζάχαρη, βάζουμε να ζεστενει ώστε να λιονουν η ζάχαρη και το βούτυρο.
Θα συνδυάσουμε αυτές τις τέσσερις μάζες. Ζυμώνουμε όλα μαζί .
Προσθέτουμε 400 γρ. Σταφίδες. Να βάλουμε σε ζεστό μέρος και περιμένετε μέχρι να φουσκώσει .
Στη συνέχεια δίνουμε τα σχήματα και ψήνουμε στους 170* για 30-35 λεπτά περίπου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mako-Maria Bekurashvili – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Μην σταματάς! Συνέχισε να δημιουργείς στο σπίτι σου και να δοκιμάζεις νέα πράγματα!
Δες αλλη μια ωραιότατη συνταγή για το ζυμωτό αλλιώς.. Υπέροχα αφράτα ψωμάκια για μικρούς και μεγάλους
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1,200 αλεύρι σκληρό κίτρινο
1φακ.μαγιά
2κ.γ.ζάχαρη
3κ.γ.αλάτι
Νεράκι χλιαρό όσο πάρει
Μπόλικο σουσαμάκι
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα υλικά μας πολύ καλά όλα μαζί. Αφού τελειώσουμε το ζύμωμα λαδώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό με ελαιόλαδο και φτιάχνουμε μικρά φρατζολάκια.
Τα αλείφουμε με νερό και βάζουμε σουσαμάκι ή μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο ότι σας αρέσει. Τα βάζουμε να φουσκώσουν και μετά ψήνουμε στους 180⁰ για περίπου 1ώρα (ανάλογα το φούρνο)
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.