Συνταγές
Πανεύκολο στην παρασκευή του δεν θα χρειαστούμε καθόλου μίξερ..
Το αφράτο ,πεντανοστιμο νηστίσιμο,κέικ της Σαρακοστής που είναι πλούσιο σε γεύση!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 38νο ταψι:
Βαζουμε σε μια λεκάνη 1μιση ποτήρι καλαμποκελαιο ,2 ποτήρια ζαχαρη, 2 ποτηρια χυμό πορτοκάλι και 1 ποτήρι νερό, 3 βανιλιες,ξεσμα πορτοκαλιού, 1 φλιτζάνι μικρό κονιάκ ή λικέρ, 1 φακελάκι μαχλεπι 1 κουταλιά κανέλα,1μιση κουταλακι σόδα. Ανακατεύουμε με το χέρι μας 2-3 λεπτά να λιώσει ή ζάχαρη και να ενεργοποιηθεί η σόδα.
Προσθέτουμε μισή κούπα σταφίδες μαύρες 1μιση κουπα καρύδια τριμ.1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη μπλε και 1 φακελάκι μπεικιν.
Ριχνουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι που έχουμε ρίξει λίγο σουσαμι.
Ψήνουμε 170β για 50 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για ένα γλυκάκι δροσερό και ελαφρύ, μα πάνω απόλα πανεύκολο και νοστιμότατο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Dimitra Varsam-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστο, το ρίχνουμε σε μπωλ, προσθέτουμε 1 κουτί ζαχαρουχο γάλα, χυμό από 1 λεμόνι και το ξύσμα του τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά
Στο μουλτι τριβουμε 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ και βάζουμε σε μεγάλο μπωλ, δύο με τρεις κουταλιές μπισκότα τριμμένα από επάνω το γιαούρτι μετά πάλι μπισκότα κ πάλι γιαούρτι διακοσμησα με τριμμένο μπισκότο και κερασάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Dimitra Varsam-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”