Συνταγές
Πανεύκολα αμπελόφυλλα για να φτιάξεις σούπερ νόστιμα, γευστικά ντολμαδάκια
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αγόρασα 1 κιλό αμπελόφυλλα, έκοψα τα κοτσάνια τους με ψαλιδάκι, όσα ήταν νωπά τα στέγνωσα, ώστε να είναι εντελώς στεγνά (δεν τα έπλυνα, δεν τα έβρασα), τα μοίρασα σε 10άδες και τα αποθήκευσα με 2 τρόπους για να τα δοκιμάσω αργότερα
1ος τρόπος: 10 δεκάδες τυλιγμένες σε μασουράκια και μέσα σε αποστειρωμένα βάζα γυάλινα ( μου βγήκαν 2 βάζα μεγάλα)
2ος τρόπος: 10 δεκάδες σε μασουράκια, κάθε μία τύλιγμα με σελοφάν και στην κατάψυξη
Όταν θα χρησιμοποιηθούν, θα πλυθούν και θα ζεματιστούν ελάχιστα, ίσα να αλλάξει το χρώμα τους!
*Τα πλένω, τα στραγγίζω λίγο στο σουρωτήρι.
Κάνω δεκάδες ρολάκια και τα βάζω σε βάζο. Ρίχνω ένα κουταλάκι αλάτι και λίγο λεμόνι. Μετά το γεμίζω νερό.
Σφραγίζω το βάζο και μετά βράζω τα βάζα μέσα σε κατσαρόλα με νερό για 20 λεπτά.
Δεν μου έχουν χαλάσει ποτέ.
Μαγείρεψα την προηγούμενη εβδομάδα τα τελευταία περσινά και έφτιαξα αυτή την εβδομάδα ένα μισή κιλό.
** δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρασία τα απλώνουμε σε ένα καθαρό τραπεζομαντιλο τα αφήνω να στεγνώσουν τα βάζω στα βάζα και κρατά νε χρόνια
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!