Παγωτα
Ένα πολύ ιδιαίτερο παγωτό μπανόφι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά του ζαχαροπλαστείου!
Παγωτό μπανόφι με 5 υλικά χωρίς παγωτομηχανή. Τη δευτερη και τρίτη ημέρα αρχίζει να βγάζει όλα τα αρώματα ..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
500 ml. κρέμα γάλακτος
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
3 έως 4 μπανάνες
150 γρ. πτι μπερ
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ένα μπωλ στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος, την οποία χτυπάμε με το μίξερ να γίνει σαντιγύ.
Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Χτυπάμε τις μπανάνες σε ένα multi να γίνουν πολτός και τις αδειάζουμε στο μπωλ με την σαντιγύ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Θρυμματίζουμε και ρίχνουμε τα πτι μπερ στο μπωλ. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Βάζουμε λίγη ποσότητα από αυτό το μίγμα του παγωτού σε ένα άλλο μπωλ, προσθέτουμε λίγη πραλίνα φουντουκιού την οποία καλύπτουμε με λίγη ακόμα ποσότητα από το παγωτό.
Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία έως ότου να τελειώσουν τα υλικά. Ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα ξυλάκι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Μπορούμε να σερβίρουμε χρησιμοποιώντας σιρόπι καραμέλας.
Δες την εκτέλεση για να ετοιμάσεις και εσύ το πιο νόστιμο “παγωτό μπανόφι “:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics